A DELO WOMEN’S EHF Champions League negyeddöntőjének visszavágóján tizenegy gólos előnyből fogadta a Győri Audi ETO Kc csapata a montenegrói Buducnost együttesét. A félidei vendég vezetést követően, a második játékrészben feljavult a védekezésünk és a végén három gólos, 24-21-es győzelmet arattunk.

Danyi Gábor vezetőedző, a Fodor, Kristiansen, Brattset, Oftedal, Nze Minko, Lukács támadósorral és Leynaud-val a kapuban kezdte meg a visszavágót. A mérkőzés első találatra több, mint három percet kellett várni, amikor Fodor vette be Arenhart kapuját. Kristiansen gólja, nem csak csapat eredményét növelte, hanem a játékos megdobta 150. gólját a Bajnokok Ligájában.  Az első negyedórában ellenfelünk vezetett két góllal is, de egy jó periódusnak köszönhetően felzárkóztunk és 6-6-os eredménnyel fordulhattak a csapatok a játékrész utolsó tíz percére.  Az első félidő 10-11-es vendég előnnyel zárult.

Az utolsó harminc perc első találatát a montenegróiak szerezték, ám Faluvégi két találatával máris fej-fej mellett haladtak a csapatok. Kevesebb, mint tizenöt perccel vége előtt egy góllal vezettek Oftedalék. (19-18) A végjátékra fordulva felpörgött a csapat, Solberg védéseivel feljavult a védekezés is. Görbicz hetesével háromgólos volt a lányok előnye. A mérkőzés végéig már nem engedték ki kezükből az előnyt a lányok, így 24-21-es végeredménnyel, összesítésben 14 góllal múlta felül a Buducnost csapatát és megérdemelten jutott a legjobb négy közé.

A FINAL FOUR sorsolását kedden 17:30-kor online tartják, a Sport TV és az EHF csatornái élőben közvetítik.

Danyi Gábor: „Tudtam, hogy ez a mérkőzés teljesen más lesz, és az ellenfelünk meg is mutatta ma az igazi arcát, az őket érintő sok probléma ellenére igazi harcosok voltak ma a pályán. Az első mérkőzésen nem volt valós a különbség a két csapat között. Szeretnék gratulálni a Podgoricának! Természetesen nagyon örülök és nagyon büszke vagyok a csapatomra, hogy bejutottunk a FINAL4-ba, ahol természetesen ismét nyerni akarunk!”

Veronica Kristiansen: „Hihetetlen és inspiráló harcos szelleme van a Buducnostnak, az első félidőben pontosan ez a harcosság volt az, ami nálunk hiányzott. Ennek ellenére nagyon boldog vagyok, hogy a FINAL4-ba jutottunk! Szeretnék gratulálni a Buducnostnak, mert egy nagyon jó csapat!”

Bojana Popovic: „Az egész mérkőzésen küzdöttünk és meg akartuk mutatni, hogy a múltkor rossz napot fogtunk ki és azt is meg akartuk mutatni, hogy az egész BL-szezon alatt jó munkát végeztünk. Ma sokkal inkább az eszünkkel játszottunk, nem a szívünkkel. Gratulálok a Győrnek és sok sikert kívánok nekik! Büszke vagyok a csapatomra, nagyon hálás vagyok nekik a munkáért, amit elvégeztek!”

Majda Mehmedovic: „Először is szeretnék gratulálni a Győrnek és sok sikert kívánok nekik a FINAL4-ban! Az előző mérkőzésen az olimpiai kvalifikációs tornán elszenvedett sérülésem miatt nem tudtam pályára lépni, de nagyon örülök, hogy ma tudtam segíteni a csapatnak. Nagyon jól játszottunk, sokaknak ez az utolsó mérkőzése a Buducnost színeiben, így nagyon érzelemdús is volt. Szeretnék köszönetet mondani a csapattársaimnak, Bojana Popovicnak és a családomnak!”