Megtartották a DELO WOMEN’S EHF Champions League FINAL4 elődöntőinek sorsolást a Sport TV stúdiójában. Csapatunk a Brest ellen lép pályára május 29-én a Papp László Budapest Sportarénában.

A sorsolást az EHF részéről Bozidar Djurkovic hajtotta végre. A sportvezető csapatunkat húzta ki elsőként, hozzá pedig a francia Brest csapatát sorsolta.

Az idei Bajnokok Ligája versenykiírásában a csoportkörök alkalmával már találkozott a csapatunk, az egykori győri játékost, Ana Grost is soraiban tudó Brest együttesével. A harmadik fordulóban idegenben, 25-25-ös, az Audi Aréna Győrben pedig 27-27-es döntetlen született. A francia csapat a csoportkörben a harmadik helyen végzett, a nyolcaddöntőben két győzelemmel búcsúztatta az Esbjerg csapatát. A FINAL4-ba jutásért francia házi mérkőzést rendeztek, ahol a Metz csapatával mérkőztek meg. Az első összecsapáson hazai pályán 34-24-re győzött a Brest együttese, a visszavágó pedig 24-24-es döntetlennel zárult.

A Bajnokok Ligája elődöntő sorsolása után vezetőedzőnket, Danyi Gábort kérdeztük:

"Komoly játékerőt képvisel a Brest csapata, ezt megtapasztaltuk az idén, hiszen kétszer is találkoztunk már velük és mindkétszer döntetlen lett a találkozó végeredménye. . Minden poszton két kiváló játékossal rendelkeznek. Úgy gondolom, hogy jelenleg a legjobb francia együttes. De nekünk magunkra kell fókuszálunk, megvan a célunk, idén is meg akarjuk nyerni a BL-t. Ezért dolgozunk nap, mint nap."

Az elődöntő másik párosítása Vipers- CSZKA.

A NÉGYES DÖNTŐ PROGRAMJA
Május 29., szombat
15.15:
 első elődöntő
18.00: második elődöntő
Május 30., vasárnap
15.15: bronzmérkőzés
18.00: döntő