A magyar női kézilabda válogatott világbajnoki selejtezőt játszott 2021. április 16-án és 18-án. Mindkét találkozón magabiztos győzelmet aratott nemzeti együttesünk, melynek köszönhetően kijutott az év végén Spanyolországban megrendezésre kerülő világbajnokságra. A sikeres selejzetőt követően gratulálunk Danyi Gábor edzőnek – aki véleményét kérdeztük –, valamint Görbicz Anita szakmai tanácsadónak, Holanek Zoltán erőnléti edzőnek és Lukács Viktóriának, aki remek teljesítménnyel járult hozzá a kiharcolt eredményhez.

 „Maga az egész válogatott összetartás nagyon jó hangulatban telt, jó volt úgy együtt lenni, hogy nem volt rajtunk akkora nyomás, mint az olimpiai selejtező előtt, és nem kellett annyira célirányosan dolgoznunk. Most adódott lehetőségünk olyanokat is gyakorolni, amire akkor nem maradt időnk. A csapaton belül is remek a hangulat és a morál, jó így látni a lányokat.
Az olaszok elleni két selejtező mérkőzést nehéz szakmailag értékelni, mert az ellenfél  – nem megbántva őket – az európai középmezőny alján található. Az ellenük mutatott hozzáállással és a játékkal, ami bennünket jellemzett, elégedettek lehetünk. Komolyan vették a játékosok a mérkőzéseket, odatették magukat, és voltak olyan részfeladatok, amiket sorra végre tudtunk hajtani, és ami még nagyon fontos, nem sérült meg senki. Örülök, hogy ott lehetünk a következő világbajnokságon
– nyilatkozta Danyi Gábor, a magyar női kézilabda válogatott edzője.

Világbajnoki selejtező, 2021. április 16. és 18.
Érd Arána, Érd
Magyarország – Olaszország: 46-19 (23-10)
Olaszország – Magyaroroszág: 12-41 (5-17)