A Győri Audi ETO KC akadémiai rendszerének kapusképzésében is folyamatos előrelépések tapasztalhatók. Nem rég egy olyan rendszer került bevezetésre, ami jól alkalmazható a kapusoknál kiemelten fontos robbanékonyság, mozgékonyság, reakciósebesség és irányváltoztatási képesség megszerzésének gyakoroltatására, emellett a perifériális érzékelés fejlesztésére is kiválóan alkalmas az új eszköz.

A kapusedzői stáb tagja, az egykori olimpikon Hoffmann Bea örömmel alkalmazza utódjai képzésében ezt a „szabadon elhelyezhető, világító tárcsákból és egy vezérlőből álló rendszert. A tárcsákat bárhová lehet rögzíteni, akár falfelületre, de le lehet tenni a padlóra is annak megfelelően, hogy mi a szándékunk vele, milyen feladatokat rendelünk hozzá. A mozgásérzékelő lámpákat a kapusoknak el kell érniük vagy be, ill. ki kell kapcsolniuk attól függően, hogy az edzésprogram mit ír elő.

Különböző mérések elvégzésére és az eredmények rögzítésére is alkalmas a rendszer, mely azonnali visszajelzést is képes adni a sportoló teljesítményéről, de tárolni is tudja az adatokat egy központi gépen, aminek köszönhetően későbbi elemzések válnak lehetővé.”

Petróczi Viktória kapusedző az alábbiak szerint mutatja be az új, az edzések hatékonyságot segítő eszközt: „Az edzés színvonalát emelhetjük vele, a korábban megszokott gyakorlatokat változatosabbá tudjuk tenni, és a sportolók kondicionálását is javíthatjuk az eszköz által. A fények felvillanásával kapcsolatban kapnak feladatot kapusaink. Például azt mondjuk nekik, hogy csak a sárga fény felvillanásakor kell megérinteni a tárcsát, de a versenyszellemet is növelhetjük úgy, hogy a felvillanást követően ki az, aki a leghamarabb megérinti a felületet.”

„A rendszer bevezetésének oktatásánál mi, a kapusedzői stáb voltunk jelen – vette vissza a szót Hoffmann Bea. – Igazából minden edzésen használható ez az eszköz, de egyelőre a kapusképzésben alkalmazzuk. Kimondottan jó lehetőség ad arra, hogy változatosabbá tudja tenni az edzéseket, fejlesszük a koncentrációt és a reflexet. A különböző kapus mozdulatoknál a helyes technikai végrehajtásban is segítséget ad a lámpa. Nagyon jó a perifériás látás felmérése és fejlesztése is. Lehetőséget ad arra is, hogy a versenyszellemet is kialakítsuk a kapusok között például azzal, hogy ki tudja gyorsabban vagy pontosabban végrehajtani az adott feladatot. Az eredmények tárolásával a fiatalok fejlődése is nyomon követehető.”