Május 4-én Balatonbogláron, a Nemzeti Kézilabda Akadémián került megrendezésre a Kézilabdaspecifikus Módszertani Központ második szakmai napja, melyen kézilabda akadémiák képviseltették magukat. A rendezvény házigazda a Kézilabdaspecifikus Módszertani Központ ügyvezetője, Mocsai Tamás volt. A szakmai napon természetesen a Győri Audi ETO KC Akadémia szakemberei is részt vettek.

A színvonalas rendezvényen kézilabda sportakadémiák szakemberei két helyszínen, négy szekcióba rendeződve kerekasztal-beszélgetésen és szakterületi egyeztetéseken vettek részt a járványügyi előírások maximális betartása mellett.

A délelőtt folyamán külön szekcióülésre került sor a sportvezetők, edzői, erőnléti és sportegészségügyi-sporttudományos szakértői csoportok számára, ahol tematikus megbeszélések, egyeztetések és információcsere zajlott az akadémiai munkavégzés jelenlegi, ill. jövőbeni teendőiről, aktualitásairól.

Délután a kézilabdaspecifikus módszertani központ előrehaladásáról tartott tájékoztatót dr. Sáfár Sándor, az államilag elismert sportakadémiák működésével kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos és Mocsai Tamás, a Kézilabdaspecifikus Módszertani Központ ügyvezetője.

A Győri Audi ETO KC Akadémiáját a szakmai napon Budai Bettina, Csendes Dávid, Nagy Kata, Pigniczki Krisztina és Ruppert Bálint képviselte.