A K&H női kézilabda liga 24. fordulójában az MTK csapatát fogadta a Győri Audi ETO KC. Az első játékrész kiegyenlített játékot hozott, a vendégek jól tartották a lépést Fodorékkal. A félidőre egy gólos, 16 – 15-ös győri vezetéssel mehettek a csapatok. A második játékrészben felkeményedett védekezésünk és Silje Solberg parádés teljesítményének is köszönhetően végül 33 – 21-es győzelmet aratott csapatunk.

Ambors Martín a Faluvégi, Kristiansen, Oftedal, Kari, Hansen, Fodor támadósorral és Leynauddal a kapuban kezdte meg a találkozót. A mérkőzés egy gyors győri találattal indult ám hamar átvette a vezetést az MTK együttese és az 5. percben 1 – 3-at mutatott az eredményező. Megrázta magát csapatunk és a 12. percben Fodor góljával, már 7 – 6-ra vezettünk, de a félidő végéig lőtávolban maradtak a vendégek.  Az első játékrész egy időntúli hetessel ért véget, melyet Pál Tamara értékesített, így 16 – 15-ös győri vezetéssel vonulhattak szünetre a csapatok.

A második játékrészt Solberg váltotta Leynaud-t a kapuban, a védekezésben pedig Amorim vette át a vezér szerepét. Ennek is eredményeként a 35. percben már négy góllal, 19 – 15-re vezetek Lukácsék. Csapatunk remekül működő védekezését mi sem mutatja jobban, minthogy tizennégy perc után egy hétméteresből sikerült a játékrészben először bevenni Silje Solberg kapuját (24 – 16). Az 52. percben már tíz volt a különbség (28 – 18), a végére pedig még tovább nőtt a két csapat közt a különbség, és végül Hansen időntúli hétméteresével, 33 – 21-re győztünk a szezon utolsó előtt mérkőzését.

Ambros Martín: „Nagyon jó csapat ellen tudtunk játszani a mai találkozón, gratulálok az MTK csapatának. Sok problémát okozott nekünk az MTK az első félidőben nem éreztük a távolságot és sok hibát követtünk el védelemben. Örülök, hogy ezek a problémák most jelentkeztek és úrrá tudtunk lenni rajtuk a pályán Jövő héten tovább dolgozunk a csapattal a részletek finomításán.”

Fodor Csenge: „Az első félidő játékával nem lehetünk elégedettek. Nem úgy alakultak a dolgok, főleg a védekezésben, ahogy elterveztük. A félidőben megbeszéltük, hogy min kell javítani, ami sikerült is.”