A szezon utolsó idegenbeli mérkőzésén, a K&H női kézilabda liga 9. fordulójában elmaradt debreceni vendégjátékát pótolta a Győri Audi ETO KC. A mindkét fél számára valós téttel már nem bíró összecsapáson már az első játékrészben eldöntötte csapatunk a két pont sorsát, harminc perc eltelével, 18 – 10-re vezetett Ambros Martín alakulata. A második félidőben sem engedett csapatunk és végül magabiztos 12 gólos győzelmet aratott.

A mérkőzés kezdete előtt a debreceni csapat sportszerű gesztussal, egy virágcsokorral köszöntötte az utolsó idegenbeli mérkőzésén pályára lépő Görbicz Anitát.  A felújított Hódosban Ambros Martin a Lukács, Kristiansen, Oftedal, Brattset, Hansen, Fodor támadósorral, és Glauserrel a kapuban kezdett. Hansen találattal kezdődött az összecsapás, de az első tíz percben fej-fej mellett haladtak a csapatok, így a 10. percben még csak egy góllal, 5 – 4-re vezettünk idegenben. Tempót váltott csapatunk és a 20. percben a felkeményedő védekezésnek is köszönhetően, már 13 – 8-as eredményt mutatott az eredményjelző. Ezt az előnyt még tovább tudtuk növelni, szünetre 8 gólos fórral vonulhatott csapatunk (10 – 18).

A második félidő első 10 percében akadozott a támadójátékunk, de Glauser parádés teljesítmények is köszönhetően nem igazán tudott felzárkózni a hazai csapat. Az utolsó húsz perc azonban örömjátékot hozott és több, mint 40%-kal védő Laura Galusernek és a szenzációs formában játszó Anne Mette Hansennak köszönhetően az 51. percben újra tíz góllal, 26 – 16—ra vezetett együttesünk. Az utolsó percekre már csak a győzelem mértéke volt a kérdés, végül a szimpatikus, remek játékot játszó Debrecen ellen tizenkét góllal, 20 – 32-re győzött csapatunk.

Ezúton is szeretnénk felhívni szurkolóink figyelmét, hogy a 2020. június 4-i, pénteki Mosonmagyaróvár elleni mérkőzés időpontja megváltozott, negyedórával korábban, 17:15-kor kezdődik Görbicz Anita utolsó mérkőzése.

Ambros Martín: „Emlékeim szerint minden alkalommal kemény mérkőzésen léptünk pályára, ezért is kértem a csapattól, hogy az első perctől nagyon koncentráltan játszanak. Különleges mérkőzés volt mindkét együttes számára a búcsúzók miatt, melyhez a találkozó is méltó módon hozzájárult.”

Laura Glauser: „Nagyon komoly mérkőzést játszottuk. Az első perctől kezdve nagyon figyeltünk a védekezésre és támadásban is pontos befejezéseket tudtunk végrehajtani. Elégedett vagyok a csapat teljesítményével!"