A Győri Audi ETO KC Akadémiája évzárót tartott, ahol Dr. Bartha Csaba elnök értékelte a szezont, és elbúcsúztatta azokat az akadémistákat, akik megkezdik felnőtt játékosként pályafutásukat. Néhány gondolat erejéig a jövő szezonra vonatkozó aktualitásról is szó esett.
Minden akadémiai dolgozónak és játékosnak kellemes nyarat és pihenést kívánunk!

A Győri Audi ETO KC Akadémiája első, teljes szezont lezáró ünnepséget szervezett, ahol részt vettek az akadémiai csoport szakemberi és az akadémisták is. Az Audi Aréna Győr VIP helyiségében több mint százan gyűltek össze, ahol az elnöki értékelő beszédet és a búcsúzó játékosok köszöntését követően állófogadás várt mindenkit.

„Kettős érzéseim vannak a mögöttünk lévő szezont illetően – kezdte értékelő beszédét Dr. Bartha Csaba klubelnök –, hiszen nagy reményekkel és hatalmas elszántsággal vágtunk neki az első teljes akadémiai évadunknak, de sajnálatos módon a pandémiás helyzet ezt többször is megrekesztette. Azt látva azonban, ahogy a szakmai stáb megoldotta a váratlan helyzeteket, büszkék lehetünk magunkra, és tanúbizonyságot tettünk arról, hogy közösen mindent meg tudunk oldani, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a szezon végeztével elmondhatjuk, az alapvető céljainkat maradéktalanul elértük. Köszönöm szakembereink és játékosaink áldozatkész és profi hozzáállást tanúsító egész éves munkáját. Távozó akadémistáinknak további sok sikert kívánok a felnőtt játékospályafutásuk során, és ne feledjék, ide bármikor visszatérhetnek tanácsért, segítségért vagy egy kedves szóért.”

Kun Attila, az Akadémia szakmai helyettese is a szezon nehézségei mellett arról számolt be, hogy a kitűzött célok teljesültek, és a jövő szezonra vonatkozó szükséges előkészületek is megtörténtek. „Sajnos többször is leálltak a bajnokságok, és online edzéseket kellett tartanunk fiataljainknak. Mindeközben a gyerekek egy része elkapta a Covidot, amiből úgy kellett kilábalniuk, hogy biztonsággal térhessenek vissza az edzésmunkába, ami nehéz feladat elé állította a stábot. Az év végére újraindultak a bajnokságok, és sorra vettük az akadályokat úgy, hogy céljainkat sikerült elérnünk. Az NBI/B-ben osztályozó nélkül bennmaradtunk, az NBII-ben a középmezőnyben végeztünk, a többi csoportnál pedig elértük azt, hogy felépítsük a csapatokat ehhez a rendszerhez, és stabil alapokat teremtsünk. Azt is a sikerek mellé tudom be, hogy távozó játkosaink mindegyike talált magának csapatot, többségük első osztályban, ki-ki képességeihez mérten jó klubban. Amit sajnálok, hogy ez az első teljes évünk nem szólhatott teljesen a szakmáról, göröngyös úton haladhattunk csak a Covid miatt, de a stábok nagyon jól alkalmazkodtak, és a rendes kerékvágásba is jól vissza tudtunk térni.”

„A jövő szezonra vonatkozó előkészületeket is megtettünk – folytatta a szakvezető –. Kialakítottuk a csoportokat és a hozzájuk kapcsolódó stábokat. Örömünkre szolgál, hogy új tagokkal is bővült szakember-gárdánk. Julius 19-én kezdődik majd el a szakmai munka, addig sokan a válogatottaiknál kell, hogy helyt álljanak, de remélem, pihenésre mindenkinek lesz alkalma.”