Folytatjuk akadémiai évértékelésünket az NB II-ben szereplő utánpótlás csapatunkkal. A 2020-2021-es szezon alatt a lányokat Pigniczki Krisztina és Ruskó Katalin közösen irányította. Ezt az együttest is komolyan súlytotta a koronavírus járvány, így náluk is sok mérkőzés maradt el, amit tavasszal kellett pótolni.

„2020 július 6-án kezdtük meg a közös munkát a csapattal, majd egy 8 hetes nyári alapozást követően indult el a bajnokság szeptember 5-én. Két sorozatban is versenyeztünk, a serdülő bajnokságban és az NBII felnőtt mezőnyben is.  Úgy gondolom, hogy jó erőben, felkészülten vártuk a mérkőzéseket. A serdülő bajnokságban célunk volt, hogy a négyes döntőben jussunk, míg az NB II -ben a középmezőnyben akartunk maradni. A vírushelyzet miatt. nagyon sokszor kellett újra gondolni az előre eltervezett edzést, illetve a mérkőzéseket többször kellett új időpontra átszervezni. Szerencsére a tréningek többségét meg tudtuk tartani, hiszen az Audi Aréna Győr rendelkezésünkre állt, a lányok kollégiumi elhelyezése sem okozott gondot.” -kezdte az értékelést Pigniczki Krisztina. „Visszatekintve kijelenthetem, hogy nagyon nehéz évet hagytunk mögöttünk. Az iskola kezdetével kezdődtek a hiányzások, akkor még „csak” karanténba kerültek néhányan, de szerencsére nem betegként. A szeptemberi mérkőzéseket sikerült teljes mértékben lejátszani, nem volt elmaradt találkozó és csak egy-egy játékos hiányzott. Októbertől kezdődően vált nehezebbé a helyzet. A tervezett 7 mérkőzésből 5 elmaradt, nem tudtunk kiállni a hiányzók miatt a serdülő bajnokikon. Nálunk is felütötte fejét a vírusjárvány, és a klub orvosai sokat segítettek, nagyon komoly visszatérési protokollt dolgoztak ki a sportolók egészsége érdekében. November sajnos újabb halasztásokat hozott és továbbra is sújtott minket a vírus. Decemberben igyekeztünk pár mérkőzést bepótolni az elmaradottakból, hogy a tavaszi szezon ne legyen annyira sűrű.” -zárta értékelését Pigniczki Krisztina

A téli szünetre úgy ment a csapat, hogy a tervezett 22 meccsből mindössze 9-et tudtak lejátszani a lányok, így 13 elmaradt mérkőzést a tavaszi meccsek mellett kellett bepótolni, januártól májusig.

„A téli felkészülési időszakban nem tudtunk hosszú távra tervezni, hiszen továbbra is a járvány szabályozta elsősorban az életünket. A körülményekhez képest a lehető legjobb, munkát elvégeztük, hiszen a sok elmaradt meccs bepótlása nem hagyott lehetőséget a normális körülmények között elvégezhető edzésmunkára. Január és február hónapban az összes NB II-es és serdülő bajnoki mérkőzésünket le tudtuk játszani. Márciusban azonban a Magyar Kézilabda Szövetség felfüggesztette az utánpótlás bajnokságokat, ezért egy hétre mi is leálltunk az edzésekkel, várva a következő döntést.  A felnőtt versenysorozatok tovább folytak, azonban az utánpótlást teljesen berekesztették, így csak egy kiírásban kellett szerepelnünk, ezért több lehetőségünk adódott az egyéni képzésekre, fejlesztésekre és a hibák korigálására.  A serdülők között nem volt igazán lehetőségünk felmérni a korosztályunkban lévő erőviszonyokat, így maradt némi hiányérzetünk. Az NB II-es bajnokságban elértük a kitűzött célunkat, az 5. helyen végeztünk. A nehézségek ellenére is a lányok remekül helyt álltak, mind az iskolában mind a kézilabda pályán. Mindig tudtunk az adott helyzethez alkalmazkodni és kihozni belőle a lehető legjobbat.” -nyilatkozta Ruskó Katalin.