A Győri Audi ETO KC utánpótlás csapatait sem kímélte a koronavírus járvány. A Magyar Kézilabda Szövetség idén márciusban felfüggesztette az általa szervezett versenyeket, és nem hirdetett eredményt a 2020/2021-es szezonban. Az évadot Kun Attila utánpótlás szakmai igazgató-helyettessel értékeljük.

A Győri Audi ETO KC utánpótlásának nagyobbik részét az általános iskolás korú gyermekek adják, akik a gyermekbajnokságokban (U11- U14) és a kisiskolai bajnokságokban (U8-U11) szerepelnek. Ezen korosztályok számára sajnos a vártnál hamarabb, 2021. márciusában véget értek a versenysorozatok eredményhirdetések nélkül a COVID-19 járvány harmadik hullámának terjedése miatt.

„Nehéz összefoglalni a 2020/2021-es szezont. Ez az év inkább szólt az egyéni képzésről, mint a versenyzésről. A legnagyobb nehézséget az online térben tartott edzések jelentették, hiszen ezek a korosztályok azok, ahol a gyermekeket nehéz a monitorok túloldaláról motiválni. Sajnos voltak olyan csoportok, ahol több gyermek is abbahagyta a kézilabdát, mivel személyes kontaktok nélkül elvesztették a kedvüket, motivációjukat.” – kezdte Kun Attila, a Győri Audi ETO KC utánpótlás szakmai igazgató-helyettese.

A nehézségek ellenére azonban akadtak örömteli dolgok is, hiszen volt olyan csoportunk, ahol az online edzések ellenére is nőtt a kézilabdázni vágyó gyermekek száma. Az utánpótlásban dolgozó edzőinknek a nehéz pillanatokban is volt segítségük, mivel folyamatosan segítették őket a klub kötelékében álló szakemberek az edzések tervezésben és az ellenőrzésben.

„A koronavírus járvány harmadik hullámának gyors terjedése miatt idén márciusban az MKSZ felfüggesztette regionális szinten a bajnokságokat. Csapatainknak eredményhirdetés nélkül ért véget a 2020/2021-es szezon. A járvány enyhülésével viszont a Magyar Kézilabda Szövetség engedélyezett torna rendszerben mérkőzéseket lebonyolítani május végétől. Ezeken ugyan nem volt kötelező a részvétel, de tőlünk az U13, U14, U15-ös korosztályok képviseltették magukat. A következő szezonra fő célunk, hogy minél több gyermeket tudjuk a korosztályainkba behívni, és ezzel tovább erősítsük, szélesítsük utánpótlás bázisunkat. Ennek érdekében szeretnénk a jövőben a városi és környékbeli iskolákat a jelenleginél is jobban bevonni rendszerünkbe.” - nyilatkozta Kun Attila.

Az utánpótlás korú játékosainknak köszönjük az elmúlt év munkáját. Jó pihenést kívánunk a nyárra és visszavárjuk őket a felkészülés elején.