A magyar női kézilabda válogatott három edzőmérkőzéssel zárta háromhetes magyarországi felkészülését, és pénteken már utazik a Tokióba. A Győri Audi ETO KC csapatát képviselő játékosok mindhárom találkozón gólokkal járultak hozzá a győzelmekhez.  

Júniusban kezdte meg háromhetes felkészülését a magyar női kézilabda válogatott az ötkarikás játékokra.  Az első héten Balatonbogláron edzőtáboroztak a keret tagjai, majd a második hetet Székelyudvarhelyen töltötte a csapat. A felkészülés utolsó periódusában Siófokon készült a nemzeti együttes, ahol három edzőmérkőzéssel zárták a hazai felkészülést Lukácsék.

Először Montenegró ellen lépett pályára a magyar válogatott, ahol hat góllal, 28 – 22-re győztek a lányok. Ezt követően Brazíliával kétszer is megmérkőztek Háfráék, az első mérkőzésen 34 – 31-re, a második mérkőzésen 24 – 23-ra győztünk a dél-amerikai együttes ellen.

A Győri Audi ETO KC csapatát Lukács Viktória, Háfra Noémi, és Schatzl Nadine mellett Görbicz Anita és Holanek Zoltán képviseli majd az ötkarikás játékokon.  A három felkészülési találkozón mindhárom játékosunk pályára lépett, és összesen 25 gólt dobtak a mérkőzéseken.

Az együttes néhány nap pihenőt követően 2021. július 16-án, pénteken utazik el az olimpia helyszínére, Tokióba. Az akklimatizálódás után még egy edzőmérkőzés vár Norvégia ellen július 22-én a magyarokra, majd július 25-én, Franciaország ellen kezdődik el a válogatott számára a torna.