A norvég és a francia nemzeti együttes felkészülés után lássuk hogyan készül Montenegró a Tokiói Olimpiai Játékokra. Mostani írásunkban Jelena Despotovic segítségével a montenegrói válogatott felkészülésébe nyerhetünk bepillantást.

A Győri Audi ETO KC csapatát a montenegrói együttesben Jelena Despotovic képviseli Tokióban. A több poszton is bevethető játékos a 2021/2022-es szezonban már csapatunkban szerepel. Vele beszélgettünk a csapat felkészüléséről az ötkarikás játékok előtt.

Hogy telt az edzőtábor Jeca?

Montenegróban, Podgoricában zajlott a felkészülés, amit június 10-én kezdtünk el. Minden edzésmunkát ott végeztünk, csak a két edzőmeccs miatt utaztunk el Magyarországra.

Milyen munkát végeztetek az edzéseken?

Az első két hét nehezebb és fárasztóbb volt, sok futás szerepelt a programban. Utána már a kézilabdáé és a taktikáé volt a főszerep.

Már Tokióban vagytok. Hogy telnek az első napok?

Egy héttel a Olimpia kezdete előtt utaztunk ki Tokióba, és az első két napot az időzónához való alkalmazkodással töltöttük, és pihentünk a hosszú út után. Eddig kevés idő jutott az Olimpiai Falu megtekintésére, a teljes koncentrációnkat most ellenfeleinkre kell fordítani, hiszen már elkezdtük a felkészülést az első mérkőzésünkre.

Mennyire várod az Olimpiát? Mit vársz a csapattól?

Egyenlőre nehéz megmondani, hogy hogyan fog alakulni számunkra az Olimpia. Szerintem minden csapat nagyon erős és megérdemli, hogy részt vegyen az ötkarikás játékokon. Remélem, hogy a csapatom a maximumot fogja nyújtani, és majd meglátjuk, hogy ez milyen helyezésre lesz elegendő.