Dél-Korea válogatottja rendszeres résztvevője az ötkarikás játékok kézilabda tornájának. Csapatunk új játékosával, Ryu Eun Hee-vel beszélgettünk a felkészülésről és az olimpiai várakozásokról.  

Ryu Eun Hee a 2021/2022-es szezontól csatlakozik a Győri Audi ETO KC csapatához. A kiváló átlövő korábban már játszott európai csapatban, mielőtt Győrbe igazolt volna.

Milyen volt a csapat felkészülése az Olimpiai Játékokra? Játszottatok felkészülési mérkőzéseket?
A COVID-19 járvány miatt a tervezett külföldi edzőtáboraink elmaradtak. Dél-Koreában Incheonban és Taebaken készültünk az ötkarikás játékokra. Felkészülési mérkőzést keveset tudtunk játszani, megmérkőztünk az U19-es férfi válogatottal, valamint a hadsereg csapata ellen tudtunk gyakorolni.

Mi a Dél-Koreai válogatott célja az Olimpián? Te mivel leszel elégedett a tokiói szerepléseddel kapcsolatban? Mik a személyes céljaid?
Szeretnénk a csapattal az utolsó mérkőzésen is pályára lépni, tehát döntőt játszani az Olimpián. Szeretnék sikeresen szerepelni, de ezentúl természetesen egészségesen szeretnék megérkezni Tokióból Győrbe.

Hamarosan már Győrben fogsz készülni és a BL-ben játszol majd, amit eddig még nem tapasztaltál meg. Izgatott vagy emiatt?
Örülök, hogy újra Európában játszatok. Fantasztikus érzés, hogy egy olyan klubhoz csatlakozhatok, amelyik nem csak a Bajnokok Ligájában szerepel, hanem komoly céljai is vannak a sorozatban. Természetesen van bennem némi egészséges várakozás és izgalom is, de talán ez ilyenkor normális is.