2021. július 27-én, kedden lejátszották a női kézilabda válogatottak küzdelmének második csoportkörét. A fordulóban több meglepetés is született, nézzük meg, hogy szerepeltek klubunk játékosai.

Óriási meglepetés született az A csoport első mérkőzésén: a házigazda Japán válogatott remek második félidei játékával 29 – 26-ra legyőzte Montenegró csapatát. Jelena Despotovic 1 gólt lőtt a mérkőzésen.

A B-csoport első mérkőzését Brazília ellen vívta a magyar válogatott. A találkozót remekül kezdte Elek Gábor csapata, de hamar átvette az irányítást Brazília és végül 33 – 27-re győztek is. A győriek közül mindenki gólt dobott, Lukács Viktória 4, Schatzl Nadine 7, míg Háfra Noémi 1 találatot szerzett. A vereséggel nehéz helyzetbe került nemzeti csapatunk, de van még esély a továbbjutásra, de ahhoz gyakorlatilag minden hátralévő meccsen nyerni kell.

A keddi játéknap egyik nagy meglepetésén a svédek 12 góllal, 36 - 24-re legyőzték a címvédő Orosz csapatot. Linn Blohm, csapatunk új beállója öt góllal segítette a svéd válogatottat a győzelemhez.

A világbajnoki címvédő holland válogatott 43–36-os győzelmet aratott a dél-koreai csapat felett. Ez volt az olimpiák történetének eddigi leggólgazdagabb összecsapása. A dél-koreai válogatottban Ryu Eun Hee 10 góllal vette be a hollandok kapuját.

Az A csoport utolsó mérkőzésén Norvégia magabiztosan, kilenc góllal 30 – 21-re győzte le Angola együttesét. Klubunk norvég játékosai közül Silje Solberg remek védéseivel, Veronica Kristiansen 6, Kari Brattset Dale 2, Stine Oftedal 1 góllal vette ki részét a győzelemből.

A játéknap utolsó mérkőzésén ismét meglepetés eredmény született, Spanyolország három góllal, 28 – 25-re legyőzte a riói olimpia ezüstérmesét, a francia válogatottat. Estelle Nze Minko 1 gólt szerzett a mérkőzésen.

A női kézilabda küzdelmei 2021. július 29-én, csütörtökön folytatódnak az alábbi sorrendben (magyar idő szerint):

02.00: Hollandia–Angola
04.00: Spanyolország–Brazília
07.15: Japán–Dél-Korea
09.15: Montenegró
Norvégia
12.30: Magyarország–Orosz csapat
14.30: SvédországFranciaország 

Fotó forrása: IHF