A junior női kézilabda válogatott után augusztus elejétől az ifjúsági nemzeti együttesen a sor, hogy bizonyítson, hiszen ők is címvédőként lépnek pályára az ifjúsági Európa-bajnokságon.

2021. augusztus 5-15. között Montenegróban vár fontos megmérettetés az ifjúsági női kézilabda válogatottra. A címvédésre készülő magyar együttes bő keretében a Győri Audi ETO KC csapatát három játékos, Farkas Júlia, Gönczöl Vivien és Varga Virág képviseli. A felkészülésről Farkas Júliát kérdeztük.

„Az ifjúsági válogatottal Balatonbogláron kezdtük meg a felkészülést június 21-én. A második hét home office-ban telt el a kiadott edzésterv alapján. Utána visszatértünk Balatonboglárra, ahol ismét közösen folytattuk a kemény munkát. Mind mentálisan mind fizikálisan nagy kihívást jelent számomra a válogatottal való alapozás, fárasztó edzéseink vannak azonban a Balaton part tökéletesen kompenzálja a munka és pihenés egyensúlyát. A válogatott program nagyon tudatosan van felépítve, futásokkal, konditermi edzésekkel, illetve termi, labdás tréningekkel és megfelelő regenerációval. A következő héten Siófokon fogunk készülni, ahol, már felkészülési mérkőzéseken is lesz lehetőségünk kipróbálni magunkat. Ezután Franciaországba utazunk, ahol edzőmérkőzések várnak ránk. Augusztus elején jön a várva várt Európa bajnokság, ami az első nagy megmérettetésünk lesz nemzetközi szinten. Már nagyon izgatottan várjuk hiszen ezért dolgozunk nap, mint nap. Remélem az elvártnak megfelelően tudunk szerepelni és rengeteg tapasztalattal és élménnyel térünk haza. A bő keretben a Győri Audi ETO KC-ból Varga Virággal és Gönczöl Viviennel kaptunk lehetőséget és bízunk benne, hogy mindnyájan elégedetten térünk vissza Győrbe.” – nyilatkozta Farkas Júlia

Az ifjúsági válogatott szövetségi kapitánya Bohus Bea, szűkítette a keretét, melybe csak Farkas Júlia került be.  

Sok sikert kívánunk az ifjúsági válogatottnak!