2021. július 31-én, szombaton lejátszották a női kézilabda válogatottak a negyedik csoportkör meccseit. Magyarország és Angola is megszerezte az első győzelmét, Norvégia pedig veretlen maradt.

Meglepetés eredménnyel kezdődött a női kézilabda mérkőzések negyedik csoportköre, hiszen Angola három góllal, 28 – 25-re legyőzte a házigazda Japán együttesét. Ezzel az afrikai csapat megszerezte első győzelmét az ötkarikás játékokon.

Montenegró szoros mérkőzésen két góllal, 28 – 26-ra múlta felül Dél-Korea válogatottját. Jelena Despotovics a montenegrói válogatottból 1 gólt szerzett, míg Ryu Eun Hee 3 találattal segítette Dél-Koreát.

Az Orosz csapat végletekig kiélezett mérkőzésen 28 – 27-re legyőzte a riói ezüstérmes francia válogatottat. A francia együttesben Estelle Nze Minko 2 gólt szerzett.

A Svédország-Brazília találkozó is szoros eredményt hozott, végül 34 – 31-es svéd győzelem született. Csapatunk új beállója, Linn Blohm 3 találattal vette ki részét a győzelemből.

A magyar kézilabda válogatott nagyszerű játékkal és remek védekezéssel megszerezte első győzelmét a Tokiói Olimpiai Játékokon. Nemzeti csapatunk végig vezetve négy góllal, 29 – 25-re verte az eddig jo teljesítményt nyújtó vb-ezüstérmes spanyol válogatottat. Háfra Noémi 3, Lukács Viktória 1 góllal vette ki részét a sikerből. A győzelemmel halványan ugyan, de még élnek továbbjutási esélyeink a csoportból, de nem csak saját kezünkben van a sorsunk.

Az A-csoport legjobban várt mérkőzésén két hibátlan csapat lépett pályára egymás ellen. Végletekig kiélezett csatában végül Norvégia 29 - 27-re legyőzte Hollandia válogatottját. A norvég együttesből Veronica Kristiansen 6, Stine Oftedal 3, és Kari Bratsett Dale 1 góllal vette ki részét a sikerből.

A női kézilabda csoportküzdelmei 2021. augusztus 2-án, hétfőn zárulnak az alábbi sorrendben (magyar idő szerint):

02.00: Dél-Korea–Angola
04.00: Franciaország–Brazília
07.15: Spanyolország–Orosz csapat 
09.15: MagyarországSvédország
12.30: Hollandia–Montenegró
14.30: Norvégia
–Japán

Fotó forrása: IHF