2021. augusztus 2-án, hétfőn befejeződtek a női kézilabda válogatottak csoportmérkőzései Tokióban. A magyar válogatott Svédországot legyőzve jutott tovább a legjobb nyolc együttes közé, de jó hír minden győri játékos bejutott válogatottjával az egyenes kieséses szakaszba.

A csoportkör utolsó fordulójában Dél-Korea 31 – 31-es döntetlent játszott Angolával. Ryu Eun Hee 5 gólt dobott, ezzel a döntetlennel pedig Dél-Korea a csoportja negyedik helyén végzett 3 ponttal.

A francia válogatott számára létfontosságú volt a siker az utolsó meccsen, végül magabiztos 29–22-es győzelmet arattak Brazília felett. Franciaország ezzel csoportharmadikként jutott a legjobb nyolc közé, míg a brazilok kiestek az Olimpiáról. Estelle Nze Minko 3 góllal járult hozzá a francia győzelemhez.

Spanyolország 31 – 34-es vereséget szenvedett az Orosz csapattól, ami később a hispánok kiesését is jelentette. Az olimpiai címvédő 7 ponttal a csoport második helyén végzett.

Miután a franciák és az oroszok is győzni tudtak a magyarok Svédország legyőzése esetén kivívhatták a nyolcközé jutást. Izgalmas mérkőzésen ez sikerült is, Magyarország 26 – 23-ra legyőzte Svédországot a csoportkör utolsó mérkőzésén. Ezzel nemzeti csapatunk 4 ponttal csoport negyedikként, míg svéd együttes 7 ponttal csoport elsőként jutott tovább a negyeddöntőbe. Lukács Viktória és Háfra Noémi egyaránt 4 találattal vette ki a részét a sikerből.

Szoros mérkőzésen, egy góllal 30 – 29-re győzött Hollandia Montenegró ellen. A holland együttes 8 ponttal a csoportja második helyen, míg a találkozón 4 gólig jutó Jelena Despotoviccsal felálló Montenegró 4 ponttal a csoport harmadik helyén végzett.

A norvég válogatott magabiztos 37 – 25-ös győzelmet aratott a házigazda Japán ellen, így az északiak hibátlan mérleggel, 10 ponttal végzetek az A csoport élén, míg a házigazda ezzel a vereséggel búcsúzott az ötkarikás játékoktól. Veronica Kristiansen 5, Stine Oftedal 2 góllal járult hozzá a sikerhez.

Ezzel eldőlt, hogy minden győri játékos válogatottja sikeresen vette a csoportkört és továbbjutott a legjobb nyolc közé.

A negyeddöntő mérkőzésekre 2021. augusztus 4-én, szerdán kerül majd sor.

A negyeddöntő párosításai a következők:

Norvégia – Magyarország

Svédország – Dél-Korea

Hollandia – Franciaország

Orosz csapat - Montenegró