Véget ért a női kézilabdázó számára csoportkör a tokiói olimpián, és ezáltal kialakult a negyeddöntők párosításai. Az összecsapások magyar idő szerint 2021. augusztus 4-én, szerdán hajnalban kezdődnek, Magyarország negyed 7-kor kezd Norvégia ellen.

A Győri Audi ETO KC-t képviselő játékosok válogatottjai kivétel nélkül továbbjutottak az egyenes kieséses szakaszba, így mind a tizenkét játékosunk érdekelt a szerdai játéknapon. Mivel a torna ezen szakasza már egyenes kieséses, így lesz olyan játékosunk, aki biztosan búcsúzik az ötkarikás játékoktól.

2021. augusztus 4-én szerdán magyar idő szerint 02:30-kor Montenegró és az Orosz csapat összecsapásával kezdődnek meg a negyeddöntők összecsapásai. A montenegrói együttesben szerepel klubunk új átlövője, Jelena Despotovic, aki eddig 7 gólt szerzett az olimpiai játékokon.

Magyar idő szerint 06:15-kor mérkőzik meg egymással Norvégia és Magyarország. Ezt a találkozót követően biztos, hogy lesznek olyan győri játékosok, akik búcsúznak Tokiótól, hiszen mindkét együttesben szerepelnek a klubunk sportolói. A norvég válogatott csoportelsőként, veretlenül jutott tovább a legjobb nyolc közé. A Győri Audi ETO KC-t eddig a 15 gólig jutó Stine Oftedal irányítóban, az öt meccs alatt 17 találatot szerző Kari Brattset Dale beállóban, a 24 gólt jegyző Veronica Kristiansen átlövő poszton, míg Silje Solberg a kapuban képviseli a norvég csapatban. A magyar válogatottban Lukács Viktória már 18 gólt lőtt, Háfra Noémi 15 találatot szerzett és Schatzl Nadine pedig 11 góllal vette ki részét a tornán.

Svédország és Dél-Korea együttese magyar idő szerint 10 órakor találkozik egymással. Az eddig 16 gólig jutó Linn Blohm-ot a soraiban tudó svéd válogatott csoportelsőként jutott tovább, míg a 30 gólos Ryu Eun Hee-vel felálló dél-koreai együttes negyedikként zárta a csoportkört.

Magyar idő szerint 13:45-kor kerül sor az utolsó negyeddöntős mérkőzésre, ahol Franciaország Hollandiával küzd meg a továbbjutásért. A hollandok a csoportjuk második helyén zártak, míg a 13 gólt szerző Estelle Nze Minkoval és a kapuban Amandine Leynaud-val felálló francia együttes a B csoport harmadik helyén jutott a legjobb nyolc közé.

Minden győri játékosnak sok sikert kívánunk!

Képek forrása: IHF és Szalmás Péter