2021. augusztus 4-én lejátszották a női kézilabda torna negyeddöntő mérkőzéseit. A legjobb négy csapat közé Norvégia, az Orosz Csapat Svédország és Franciaország került. Hazánk válogatottja a norvégoktól elszenvedett vereség után befejezte szereplését az ötkarikás játékokon és a 7. helyet szerezte meg.

Az első negyeddöntő mérkőzésén Orosz csapat 32–26-ra legyőzte Montenegrót, ezzel eldőlt, hogy az oroszok készülhetnek a pénteki elődöntőre. Jelena Despotovic számára ezzel a vereséggel véget ért az Olimpia.

 Izgalmas mérkőzésen mindössze négy góllal 26 – 22-re, maradt alul Magyarország Norvégiával szemben. Kitűnően kezdte a találkozót a magyar válogatott, 6 – 3-ra vezettünk is, és gyakorlatilag végig partiban maradtunk az északiakkal szemben. Az első félidei két gólos norvég előny után fordítani tudtak Lukácsék, de a találkozó hajráját az Oftedal vezette norvégok bírták jobban. A magyar válogatottból Lukács Viktória 3, Schatzl Nadine 2 és Háfra Noémi 1 gólt szerzett utolsó tokiói mérkőzésén. Az ellenfélnél Kari Brattset Dale 7, Stine Oftedal 3, Veronica Kristiansen 2 gólt lőtt. Az elődöntőben a Silje Solberget is a soraiban tudó norvég együttes 2021. augusztus 6-án, pénteken az Orosz Csapat ellen vívhatja ki a döntőbe jutást.

A Linn Blohmmal felálló svéd együttes magabiztos, 9 gólos, 39 – 30-as győzelmet aratott Dél-Korea együttese felett a harmadik negyeddöntőben. Csapatunk új beállója remekül játszott és 6 gólt dobott, míg a dél-koreai válogatottban Ryu Eun Hee egy találatot szerzett. Ezzel a vereséggel Dél-Korea a nyolcadik helyet szerezte meg az Olimpiai Játékokon

Az utolsó negyeddöntő mérkőzésen Franciaország fölényesen, tíz góllal, 32 – 22-re legyőzte Hollandiát. Estelle Nze Minko 2 góllal és Amandine Leynaud pedig védéseivel járult hozzá a franciák továbbjutásához. Minko-ék pénteken a Svédországgal találkoznak.

Elődöntő programjai 2021. augusztus 6-án, pénteken magyar idő szerint:

10:00 Franciaország - Svédország 

14:00 Norvégia – Orosz csapat

A negyeddöntők eredményei után eldőlt, hogy Jelena Despotovic, Ryu Eun Hee, Háfra Noémi, Lukács Viktória és Schatzl Nadine a pihenőjük után, augusztus 14-től már Győrben készülnek az új szezonra.

Az eredmények alakulásával az is biztossá vált, hogy lesz Audi ETO játékos a Tokiói Olimpia női döntőjében, hiszen a francia-svéd elődöntő után egyik csapat biztosan bejut a fináléba, a másik ágon pedig Silje Solbergék az Orosz csapaton keresztül juthatnak oda.

Játékosainknak gratulálunk az eddigi teljesítményükhöz, az elődöntőkben játszóknak további sok sikert kívánunk nekik!