A középdöntőben Romániát és Németországot is legyőzte az U17-es magyar női kézilabda válogatott, így veretlenül várhatja az elődöntőt. Farkas Julcsiék augusztus 13-án, pénteken este fél 9-kor Dánia ellen vívhatják ki a döntőbe jutást.

A magyar ifjúsági válogatott a csoportkört követően kedden Románia ellen kezdte meg a középdöntő küzdelmeit. A szoros első játékrészt követően (11-10), magabiztos második félidei játékának köszönhetően 27 – 17-re győzték le a magyarok a román együttest.  Farkas Júlia ismét 3 gólt szerzett a mérkőzésen.

A második középdöntő hozta a magyar lányok eddigi legszorosabb mérkőzést a tornán. Németország ellen félidei 16 – 11-es vezetés után magas színvonalú mérkőzésen 31 – 24-es győzelmet aratott Bohus Beáta irányította nemzeti együttes, Farkas Julcsi pedig 2 találattal járult hozzá a sikerhez.

„Nagyon boldog vagyok, a csapat eddigi teljesítménye fantasztikus, bízom benne, hogy az hátralévő két mérkőzésen is ilyen fegyelmezetten, felszabadultan és maximális figyelemmel tudunk majd pályára lépni. Nagyon szeretnénk elérni a célunkat, amiért rengeteget dolgoztunk, mind a felkészülés alatt, mind pedig az eddigi mérkőzéseken. Szeretnénk valóra váltani álmunkat.” – nyilatkozta Farkas Júlia, klubunk játékosa.

A magyar válogatott az elődöntőben Dániával találkozik 2021. augusztus 13-án, pénteken fél 9-kor. A mérkőzést az EHFTV oldalán élőben követhetik az érdeklődők.

Fotó forrása: https://w17euro2021.com/