A 2021/2022-es szezon első edzőmérkőzésén csapatunk a HC DAC együttesét fogadta az Audi Aréna Győrben. Az első játékrész végi hatgólos előny (21-15) után végül magabiztos, 16 gólos győzelmet aratott együttesünk.

Csak 11 játékost nevezett Ambros Martín a DAC elleni edzőmeccsre, mivel azok a játékosok, aki az Olimpián a legjobb négy válogatott között szerepeltek még nem kerültek be a keretbe. Vezetőedzőnk a Fodor, Hansen, Ogonovszky, Pintea, Ryu, Faluvégi és a kapuban Glauser felállással kezdte meg a találkozót, ami egy gyors vendég találattal kezdődött, de hamar átvette az irányítást együttesünk és öt perc elteltével már 3 – 1-re vezetett. Negyedóra elteltével háromgólos előnyben volt csapatunk (10 – 7). Az első játékrészben Glauser egészkapus gólt is szerzett, végül a félidő utolsó perceire alakult ki a legnagyobb különbség, 6 gólos, 21 – 15-ös győri vezetéssel vonulhattak szünetre a csapatok.

A második felidőben is a Dunaszerdahely szerezte az első találatot, amire azonnal válaszolt csapatunk Ogonovszky révén (22 – 16). A 14. percben Pintea megszerezte csapatunk harmincadik, maga kilencedik találatát a mérkőzésen (30 – 22). Az utolsó tíz percre fordulva már tíz góllal, 35 -25-re vezettek a győri lányok. A hajrában tovább nőtt a különbség a két csapat között, és végül nagyarányú 43 – 27-es győzelmet aratott csapatunk a Dunaszerdahely együttese felett. A mérkőzés legeredményesebb játékosa Crina Pintea volt 13 góllal.

„Egy nem szokványos felkészülés után az első meccsen nem az eredmény colt számunkra a legfontosabb, ezért is 11 játékost neveztem a mérkőzésre. Fontosabb volt, hogy élesben tudtunk gyakorolni azt a koncepciót mind támadásban és védekezésben, amit játszani szeretnénk a szezon során. Ebben az építkezésben az út első lépése volt a mai mérkőzés, ami jól szolgálta céljainkat.” – nyilatkozta Ambros Martín vezetőedző

Győri Audi ETO KC – HC DAC 43-27 (21:15)

Győr, 1200 néző, vezette: Hajdú,Halász

Győri Audi ETO KC:

Glauser 1, Ogonovszky 6, Schatzl 1, Hansen 4, Ryu 3, Lukács 4, Fodor 3, Háfra  4, Faluvégi 2, Pintea 13, Despotovic 2