A tokiói olimpián résztvevő győri olimpikonokat, edzőiket és sportvezetőiket köszöntötte Dr. Dézsi Csaba András polgármester a győri Városháza Dísztermében. A Győri Audi ETO KC-t öten képviselték az eseményen.

Öt ETO-s képviselte a magyar színeket a Tokiói Olimpián. Háfra Noémi, Lukács Viktória és Schatzl Nadine mellett a magyar női kézilabda válogatott edzője Görbicz Anita és Holanek Zoltán kapott meghívót a Városháza Dísztermében tartott fogadásra, ahol Dr. Dézsi Csaba András polgármester a győri olimpikonok előtt elmondta, hogy büszke a győri sportolókra, izgult és szurkolt nekik az Olimpián.  „A járvány nem csak a felkészülést akadályozta, de az emberek normális életét is nehezítette, egy ilyen időszakban különösen fontos, hogy a sportolók ne csak fizikailag, hanem mentálisan is a topon tudjanak lenni és a legjobbjukat nyújtani. Nagyon örülünk az érmeknek és a helyezéseknek, de az is fontos, hogy ezekkel a kiváló eredményekkel példát lehet mutatni a jövő generációinak” – fogalmazott a városvezető.

„Köszönjük Polgármester Úrnak a meghívást a mai fogadásra! Nagyon jó volt az összes győri olimpikont együtt látni, és mindannyiunk nevében mondhatom, örülünk, hogy teljesítményünkkel sikerült a város jó hírét is messzire vinni.” – nyilatkozta Görbicz Anita sportigazgatónk.

Dr. Dézsi Csaba András a sportolók eredményessége mellett kitért az edzők és a sportvezetők munkájára is. „Egyszerű átlagemberként is nehéz volt túlélni az elmúlt időszakot, szakemberként, edzőként, sportvezetőként különösen nagyot kellett alkotni, hogy megfelelően fel tudják készíteni tanítványaikat a sport legnagyobb ünnepére, az olimpiára. De ezért vagyunk mi győriek, hogy ezt a feladatot is közösen, egymást segítve oldjuk meg, ahogy Önök megoldották és ilyen remek szereplést tudtak elérni kiváló tanítványaikkal” – zárta szavait dr. Dézsi Csaba András.

A Győri Audi ETO KC ezúton is gratulál minden győri sportolónak és sportvezetőnek a tokiói teljesítményhez.

Természetesen a Győri Audi ETO KC vezetése is köszönti majd az Olimpián járt játékosokat. A hagyományoknak megfelelően első hazai mérkőzésünk során köszöntjük majd olimpikonjainkat. A tervezett köszöntésen részt vesznek majd Győr városának képviselői, valamint a szurkolói egyesület tagjai is.