A balatonboglári edzőtáborban tartózkodó keretünk három tagja is sérülten tért vissza klubunkhoz az ötkarikás játékokat követően. Dr. Balogh Péter csapatorvost kértük meg a sérültek állapotának ismeretesére.

Terv szerit végzik a munkát a Győri Audi ETO KC játékosai a balatonboglári edzőtáborban. Ambros Martín azonban három játékosra sajnos nem számíthat: Kari Brattset Dale, Estelle Nze Minko és Linn Blohm is sérülésekkel tért vissza Győrbe Tokióból.

Az olimpiai bajnok Estelle Nze Minko bajlódik sérüléssel legrégebb óta. „Utolsó bajnoki mérkőzésünkön elszenvedett rándulásos előláb sérüléssel indult nemzeti válogatottja olimpiai felkészülésére. Mivel a mérkőzést követően másnap utaznia kellett nem volt módunk Győrben felmérni állapotát. Ottani kivizsgálása során MRI-vel igazolták szalag és csontporc zúzódással járó traumáját. A felkészülési időszak nagy részében gyógyszeres, injekciós és rehabilitációs kezelés után ezek védelmében az olimpiai mérkőzésekre hadrendbe állt. A döntőbe jutásért vívott mérkőzésen ismereteink szerint rásérült, de a döntőben való részvételét gyógyszeres védelemmel a játékos és a francia válogatott egészségügyi stábja is vállalta. Klubunkhoz történő visszatérése során normál járáskor is komoly panaszai voltak, MRI kontroll vizsgálattal igazolódott primér sérülésének megfelelő elváltozása. Jelenleg futó- és ugróterhetés nélküli gyógytorna, és fizikoterápiás rehabilitációja folyik. Ezirányú kontrollja jövőhét elején esedékes, melynek során tudunk dönteni a terhelés fokozhatóságáról.” – nyilatkozta dr. Balogh Péter csapatorvos.

Kari Brattset Dale helyzete annyiban más csupán, hogy ő a norvég válogatottban szenvedett sérülést. „Az olimpiai felkészülés valamint a Tokióban lejátszott mérkőzések alatti túlterheltség során alakult ki a közelítő izomcsoport panasza, melynek javulásával, megszűntével kerültek előtérbe terheléses jobb csípő ízületi panaszai. Jelenleg rehabilitációs kezelés alatt áll, tekintettel arra, hogy évekkel ezelőtt volt csípőtáji sérülése, mely információnk szerint műtéti eljárást nem igénylő porcos peremsérülés volt. Bár az elmúlt években intenzív terhelés mellett is panaszmentes volt ez irányban, de az olimpiai ciklus csúcsterhelése után kiváltódó ezirányú panaszai indokolják teljes kivizsgálását, a csípő MRI kiértékelését a sportban való terhelésről. Visszaállásról ennek ismeretében tudunk majd dönteni.” – folytatta csapatorvosunk.

Klubunk új játékosa Linn Blohm a svéd válogatott beállója is kisebb sérüléssel érkezett meg Győrbe. „Olimpiai mérkőzéseken szenvedett válltáji izomsérülést. Az erre vonatkozó teljes dokumentációval nem rendelkezünk, ismereteink szerint a beforgató izomcsoport részleges szakadása volt véleményezhető. Jelenleg ezirányú rehabilitáció kezelése folyik. Emellett az edzőtábor munkájában lehetőségeihez mérten részt vesz, hazaérkezését követően tervezett kontroll vállövi MR vizsgálat után tudjuk értékelni státuszát, állapotát és kilátásba helyezni a sportba való visszatérésének várható idejét.” – mondta dr. Balogh Péter.

Faluvégi Dorottya a balatonboglári edzőtábor során egy edzésen, leérkezésnél érzett fájdalmat combjában, de a vizsgálatok kimutatták, hogy szerencsére csak kisebb sérülésről van szó. „Dorottyának minimális hosszú-combfeszítő sérülése van. 7-10 nap rehabilitáció és pihenés vár rá. Egy hét múlva kontrollvizsgálat után döntünk arról, mikor térhet vissza a pályára.” – nyilatkozta dr. Balogh Péter csapatorvos.

Sérült játékosainknak ezúton is jobbulást, és mielőbbi visszatérést kívánunk.