A K&H női kézilabda liga első fordulójában Siófokra utazott a Győri Audi ETO KC. Az első negyedórában fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a félidő végére magabiztos, 8 gólos vezetéssel vonulhattak szünetre a győri lányok. A második játékrész döcögősebben indult, de a végén magabiztos, 40 – 32 győzelmet arattak Kristiansenék.

Öt hiányzó nélkül érkezett meg Siófokra csapatunk, ugyan Linn Blohm, Kari Brattset Dale, Faluvégi Dorottya, Estelle Nze Minko és Ryu Eun Hee állapota is javult az elmúlt időszakhoz képest, de szereplésük a találkozón még nem volt lehetséges. Ennek fényében Glauser kezdett a kapuban, valamint a Lukács, Kristiansen, Hansen, Pintea, Oftedal, Schatzl hatosnak szavazott bizalmat Ambros Martín vezetőedző. A szezon első győri gólját Schatzl Nadine szerezte. Sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, hol a Siófok, hol mi vezettünk. Ambros Martín sokat forgatta csapatát, mindenkinek igyekezett lehetőséget adni. A félidő derekától kezdve egyértelműen a mi akaratunk érvényesült a pályán, a sok technikai hibát elkövető hazaiaknak könnyű gólokat tudtunk lőni. Az első félidő utolsó tíz percére fordulva négy gólos volt Hansenék előnye a Balaton partiakkal szemben (14 – 10). Az utolsó percekben tovább nőtt az előny a két együttes között és végül 22 – 14-es előnnyel mehettek pihenőre Oftedalék.

A második félidőt az ETO kezdte, és Ambros Martín a kapuba Silje Solberget küldte, aki egyből egy hétméteres védéssel mutatkozott be. A játékrészt elejét jobban kezdte a hazai együttes és a 40. percben sikerült faragniuk hátrányukból és felzárkóztak öt gólra (26 – 21). Rendezte sorait csapatunk, mind védekezésben, mind támadásban pontosabb lett a játékunk, és a 48. percben már újra 8 gól volt a két csapat közti különbség (33 – 25). Az 51. percben Lukács találata révén már tíz góllal vezetett együttesünk (36 – 26). A végén 8 gólos, 40 – 32-es győzelmet aratott csapatunk.

Ambros Martín: „Köszönjük a mai mérkőzést. Tipikus szezonkezdet volt, ahol mindkét csapat nagyon akart, és mindenki több hibával is játszott. A mérkőzés elején nem találtuk a Siófok támadásának és lerohanásainak az ellenszerét, de aztán feljavult a játékunk, gyors lerohanásokkal tudtunk könnyű gólokat szerezni. Egy nagyon nehéz és hosszúnak ígérkező szezon első mérkőzésén nyertünk, de hosszú út áll még előttünk. Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, a Siófoknak pedig sok sikert kívánok a továbbiakban.”

Lukács Viktória: „Tipikus első találkozó volt. Nagyobb volt ma az iram, amire egyelőre képesek vagyunk, hiszen sok új játékost kell beépítenünk. A védekezés a félidők elején nem állt össze, de voltak nagyon jó periódusok is.”