Szeptember második hétvégéjén Akadémia 4-es csapatunk megkezdte szereplését a Gyermekbajnokság Lány U15-ös első osztályú küzdelmeiben, ahol először a NEKA, majd a Kozármisleny korosztályos csapatával találkoztak. Akadémia 1-es csapatunk pedig az NBI/B első fordulójában a Szombathely együttesét fogadta hazai pályán.

A hétvégén elindultak az U-15-ös korosztály küzdelmei a gyermekbajnokságban. A versenyszabályzat szerint fordulónkként két mérkőzést játszanak a csapatok, így Kerékgyártó Zsolt tanítványai először a NEKA, majd a Kozármisleny együttesével találkoztak. A két mérkőzés felemás eredményt hozott: a Nemzeti Kézilabda Akadémia csapatától öt góllal, 25 – 20-ra kaptak ki Vajdáék, míg a Kozármisleny együttesét 3 góllal, 25 – 22-re verték meg fiataljaink. „Az első meccsen hullámzó teljesítményt nyújtottunk, hol elengedtük az ellenfelet, hol felzárkóztunk. Sajnos a vezetést egyszer sem sikerült átvennünk, és a meccs végén éppen a hullámunk alján voltunk, így alakult ki az 5 gólos különbség. A második találkozót magabiztosan kezdtünk, mind védekezésben, mind támadásban és ellenfelünk fölé nőttünk. A második játékrészben a szabályok által meghatározott lehetőségekhez jobban alkalmazkodott a Kozármisleny.  Nagyon nehezen tudtuk áttörni ellenfelünk zárt védekezését, míg ők szépen lassan utolértek minket. Az utolsó 10 percben érvényesült az egyéni képességbeli különbség a javunkra, így 3 góllal megnyertük az összecsapást.” – értékelt Kerékgyártó Zsolt vezetőedző.

Gyermekbajnokság Lány U15 1. forduló

Győri Audi ETO KC – Nemzeti Kézilabda Akadémia (12 – 13) 20 – 25

Győri Audi ETO KC: Ackermann (k) – Horváth (k) – Tagai 3 – Hangyál – Takács 1 – Falusi 1 – Schmél 2 – Pásztor 2 – Szalai-Nagy – Vajda 6 – Dobák 1 – Willman – Császár 1 – Czébán 3

Kozármisleny SE – Győri Audi ETO KC (10 – 16) 22 – 25

Győri Audi ETO KC: Ackermann (k) – Horváth (k) – Tagai – Somogyi 3 – Falusi 3 – Schmél 2 – Pásztor- Szalai-Nagy 3 – Vajda 3 – Dobák 2 – Willman – Császár 2 – Czébán 4 – Hangyál 3

 

Akadémia 1-es csapatunk az NBI/B-s bajnokságban a Szombathely együttesét fogadta hazai pályán. Egy végletekig kiélezett találkozón végül egy góllal, 27 – 26-ra kikaptak Gerencsérék.

„Szerettünk volna az első rangadón jó játékot mutatni. Nagy lendülettel kezdtük meg a mérkőzést, és kialakított helyzeteinket eredményesen tudtuk befejezni. Védekezésben azonban nem voltunk kellően határozottak, ezt pedig az ellenfél kihasznált. Amikor megfordíthattuk volna a találkozót, rendre ziccereket hibáztunk. Úgy gondolom egy pontot megérdemeltünk volna, de a sportban nincsen feltételes mód. Folytatjuk tovább a munkát, hogy legközelebb a végjáték nekünk sikerüljön jobban.” – nyilatkozta Pigniczki Krisztina vezetőedző.

A mérkőzésen 6 gólig jutó Farkas Júliát is megkérdeztük a találkozóról. „Nagyon izgalmas meccset játszottunk az SZKKA ellen, sajnálom, hogy a végjátékban nem úgy jött ki a lépés ahogy szerettük volna. Hosszú még a szezon és bízom benne, hogy legközelebb a mi oldalunkon áll majd a szerencse. Azt gondolom, hogy jó úton járunk, de egy kicsit több akarat és harciasság kell tőlünk,  hiszen az NB1/B már teljesen más kávéház.” – nyilatkozta a fiatal játékos.

NB/I B felnőtt 1. forduló

Győri Audi ETO KC U19 – Szombathelyi KKA U19 (14 – 16) 26 – 27

Győri Audi ETO KC U19: Stankovics – Győri (k) – Havasi – Gerencsér 7 – Somogyi Bakos – Talapka 2 – Tallós – Torma – Moharos 2 – Dobány (k) – Szemes 3 – Farkas E. 4 – Kövér 1 – Farkas J. 6