A K&H női kézilabda liga második fordulójában a Győri Audi ETO KC otthonába az újonc Vasas együttese érkezett. Magabiztosan kezdett csapatunk és már az első félidőben 11 gólos előnyt alakított ki, melyet a második játékréészben tovább növeltek Fodorék, és végül 41 – 21-es győzelmet arattak.

Estelle Nze Minko és Amandine Leynaud hétfőn olimpiai bajnoki címük kapcsán megkapták a Becsületrend kitüntetést a Francia Köztársaság elnökétől, ezért csak a lelátóról nézték az újonc elleni derbit. Stine Oftedal pihenőt kapott míg Kari Brattsett Dale továbbra is maródi, ezért nem szerepelt a Vasas elleni keretben.

Ambros Martín a Lukács, Ryu, Kristiansen, Pintea, Hansen, Schatzl hatossal és Glauserrel a kapuban vágott neki a találkozónak. Crina Pintea góljával indult a meccs, a vendégek pedig csak az 5. percben találtak be először Glauser kapujába (5 – 1). A tizedik percben Pintea találatával csapatunk már 8 góllal vezetett, és ez a találat a 100. gólja volt klubunk színeiben csapatunk beállójának (10 – 2). Magabiztos játékkal, pontos védekezéssel tovább növelték előnyüket Lukácsék, és a 22. percben Fodor találatával már tíz gól volt a különbség a két csapat között (16 – 6). A félidő utolsó perceiben sikerült még jobban elhúzni, és végül 21 – 10-es győri vezetéssel mehettek pihenőre a játékosok.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, a 37. percben már 15 góllal vezettek Hansenék. A különbség még tovább nőtt a két csapat között, a 40. percben időt is kért a vendégek vezetőedzője, de az olló ennek ellenére tovább nőtt az együttesek között. A 47. percben Háfra góljával már 33 – 15-re vezettek a lányaink. Az 53. percben Farkas Júlia találatával már 20 gól volt az előny az angyalföldiekkel szemben (37 – 17), végül minden pályára lépő mezőnyjátékos gólt szerzett a találkozón. A mérkőzés utolsó találatát Fodor szerezte, mellyel beállította a 41 – 21-es eredményt.

Faluvégi Dorottya a mérkőzésen ujjsérülést szenvedett, erről dr. Balog Péter csapatorvost kérdeztük: „A mérkőzés első félidejének vége felé sáncolás közben sérült meg a bal kéz gyűrűsujja. Elsődleges vizsgálat alapján felmerült törést, a mérkőzés ideje alatt Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház sürgősségi osztályán  elvégzett röntgen vizsgálat igazolta. Elmozdulással járó, izületbe hatoló alapperc törés volt  megállapítható. A holnapi nap operáció vár rá, visszatérése körülbelül 8 hét.”

Ambros Martín: „A legjobbunkat akartuk nyújtani a Vasas ellen. Vannak dolgok, amikben javulnunk kell, de tudtunk gyakorolni a mérkőzésen. Sajnos keserű picit a szánk íze,hiszen Faluvégi Dorottyának komoly sérülése lett, mely beárnyékolja a győzelmet.”

Fodor Csenge: „Volt egy kitűzött célunk védekezésben, mely nem minden esetben valósult meg. Legfőképpen a védekezésre koncentráltunk a mai mérkőzésen. Gratulálok a Vasasnak a mérkőzéshez, hiszen nem feltett kézzel érkeztek hozzánk.”