A Győri Audi ETO KC újonc Vasas elleni hazai mérkőzése mellett ezen a napon pályára lépett Akadémia I-es és II-es csapatunk is az Audi Aréna Győrben. A Bordásné Horváth Marianna által vezetett Akadémia II-es csapat a Dabas együttesét győzte le, míg Akadémia I-es fiataljaink a NEKA II-től szenvedtek vereséget.

Akadémia II-es csapatunk a Dabast fogadta hazai pályán. Az első félidőben már négy góllal is vezettek fiataljaink (16 – 12), amit a második játékrészben tovább növeltek Halász Viktóriáék, és végül 42 – 24-re győztek a dabasiak ellen.

„Az első félidőben nagy lendülettel vetettük bele magunkat a mérkőzésbe, a támadásaink eredményesek voltak. A második félidőben az ellenfél hibáit kihasználva könnyebb indulás gólokat szereztünk. Mindhárom kapus remek teljesítményével hozzá tudott járulni a győzelemhez.” – foglalta össze a találkozót Bordásné Horváth Marianna vezetőedző.

Leány Serdülő I. osztály

Győri Audi ETO KC I. – Dabas KC VSE (16 – 12) 42 - 24

Győri Audi ETO I.: Nemes – Hajdó 3 – Bordás – Nyerges 2 – Tóth 7 – Halász 13 – Mészáros 5 – Takács (k) – Szajkó (k) – Raczenböck 9 -Németh (k) – Kövér 3 - Tálas

Akadémia I-es csapatunknak sajnos nem sikerült jól a NEKA II elleni mérkőzés. Pigniczki Krisztina tanítványai már az első félidő végén nyolc gólos hátrányban voltak, melyből a második játékrész alatt sem sikerült lefaragni, így végül 30 – 22-es vereséget szenvedtek Farkasék.

„Jó tempóban kezdtük a találkozót, látszott a csapaton a kellő motiváció. Azonban elkövettünk hibákat, melyeket az ellenféljátékosai kihasználtak. A nagyobb hátrányban összezavarodtak a lányok, bátortalanok lettek, így azt mondhatom az első félidőt a totális összeomlás jellemezte. A második játékrészben türelmesebben játszottunk, védekezésünk is agresszívabbá vált, de a kialakult különbséget már nem tudtuk ledolgozni. Van még hova fejlődünk, de dolgozunk tovább!” – értékelte a találkozót Pigniczki Krisztina vezetőedző.

 „A mérkőzést nem kezdtük rosszul, ám a kezdeti jó játék a 10. perc környékén eltűnt, és a vendégek elhúztak tőlünk. A második játékrész összeszedettebbek voltunk, de már nem tudtuk faragni a hátrányból. Úgy érzem a védekezésünkön van mit még javítani.” – mondta a mérkőzésen két gólos Somogyi Bakos Dorka

Női Ifjúsági I. osztály

Győri Audi ETO KC – NEKA II. (12 – 20) 22 – 30

Győri Audi ETO KC: Sztankovics 1 – Győri (k) – Havasi 1 – Gerencsér 3 -Somogyi Bakos 2 – Talapka 3 – Taallós – Herr – Torma 1 -Dobány (k) – Szemes 3 – Farkas 5 – Kövér 3