Míg felnőtt csapatunk a hétvégén Ljubljanában vendégszerepelt, addig Akadémiai együtteseink se tétlenkedtek. Akadémia 2-es és 3-as fiataljaink hazai pályán játszottak, míg 1-es csapatunk Kozármislenyben vendégszerepelt.

Akadémia 3-as együttesünk hazai pályán fogadta az Érd együttesét. Kocsis Tibor tanítványai már az első játékrészben nagyobb hátrányba kerültek (9 – 16), melyet a második félidőben sem tudtak ledolgozni, és végül 34 – 26-os vereséget szenvedtek.

„Nagyon erős ellenféllel találkoztunk. A védekezésünk nem volt megfelelő, sok párharcot elvesztettünk. A támadásaink helyzetkihasználása sem érte el azt a szintet, ami megfelelő lett volna ahhoz, hogy szorosabb eredményt érjünk el. Úgy gondolom mindent megtettek a lányok, de még fel kell nőniük a feladathoz, folytatjuk a munkát tovább.” – nyilatkozta Kocsis Tibor vezetőedző.

A mérkőzésen az öt gólig jutó Kiss Diánát is megkértük, hogy mondja el véleményét a találkozóról: „Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk, hiszen nagyon erős ellenfél az Érd csapata. Mindent megtettünk, hogy egy jó mérkőzést játszunk velük. Nem vagyok szomorú az eredmény miatt, az ilyen meccsekből lehet tanulni.” – mondta a játékos.

Leány Serdülő I. osztály

Győri Audi ETO KC II. – Érd (9 – 16) 26 - 34

Győri Audi ETO KC II.: Granát 7 – Sebestyén – Kiss 5 – Pádár 1 – Császár – Szár 4 – Rosta – Horváth 3 – Kovács – Németh E. – Barta 1 – Mónus – Németh P. – Varga 5 – Nagy – Rédecsi

 

A Pigniczki Krisztina által irányított Akadémia 1-es csapat a Kozármisleny otthonában lépett pályára.  A mérkőzést fiataljaink kezdték jobban, de 30 perc után a hazaiak vezettek. A második játékrészben hiába vezettek többször is Talapka Csengéék, végül egy gólos 24 – 23-as vereséget szenvedtek.

„Összeszedetten, bátran játszottunk. A védekezésben határozottabbak voltunk az előző mérkőzésekhez képest. Továbbra is a keménységen és a kommunikáción fog múlni a teljesítményünk. A kapusok teljesítményében mindenképpen fejlődnünk kell. Támadásban nem kapkodtunk, sokáig türelmesen játszottunk. A végjátékban taktikusabbnak kell lennünk, ezt meg kell tanulnunk. Úgy érzem egy döntetlent megérdemelt volna a csapat.” – nyilatkozta Pigniczki Krisztina vezetőedző.

A mérkőzésről megkérdeztük Tallós Kamillát is: „Igazán színvonalas és kiélezett meccsen vehettünk részt a Kozármisleny csapata ellen. Végig nagyon együtt voltunk és így 3 gólos előnyre is szert tudtunk tenni a meccs folyamán. Az izgalmas végjátékból végül ellenfelünk jött ki győztesen a kihagyott helyzetek és a rosszkor jött kiállításaink miatt. Ennek ellenére nagyon büszke vagyok a csapatra mert küzdöttünk, harcoltunk egymásért és ezt a hozzáállást kell tovább vinnünk.” – mondta két gólt szerző Kamilla.

NBI/B női

Kozármisleny SE – Győri Audi ETO KC U19 (15 – 13) 24 – 23

Győri Audi ETO KC U19: Sztankovics – Győri – Varga 4 – Havasi 2 – Somogyi Bakos 3 – Talapka 4 – Tallós 2 – Herr – Torma – Szemes – Farkas E. 3 – Kövér 1 – Farkas J. 4

 

Akadémia 2-as csapatunk a Tapolca együttesét fogadta. Bordásné Horváth Marianna tanítványai magabiztos, 27 – 19-es győzelemmel kezdték meg az NBII pontvadászatát.

„Szép és nagyon fontos mérkőzéssel kezdtük. Büszke vagyok a lányokra, remélem hamar belerázódnak a felnőtt bajnokság tempójába.” – nyilatkozta Bordásné Horváth Marianna.

NBII női

Győri Audi ETO KC U22 – RKC Tapolca (15 – 11) 27 – 19

Győri Audi ETO KC U22: Nagy 11 – Papp 3 – Hajdó – Bordás 1 – Nyerges 3 – Halász 3 – Kovács 2 – Kakas 1 – Takács – Torma 3 – Benczik - Németh