Három Akadémiai csapatunk is pályára lépett a szerdai játéknapon. Akadémia 1-es fiataljaink az Ifjúsági I. osztályban szenvedtek vereséget, míg 2-es csapatunk a Serdülő I. osztályban győzött Székesfehérváron, 3-as csapatunk pedig Siófokon vendégszerepelt, és aratott győzelmet.
 

Akadémia 2-es csapatunk a Serdülő I. osztályú bajnokságban az Alba Fehérvár otthonában vendégszerepelt. Már az első félidőben nagyobb előny alakítottak ki Kövér Lucáék, amit a második félidőben ugyan nem tudtak tartani, de az előny elégnek bizonyult, és végül 28 – 26-os győri siker született.

„A mérkőzés első félidejében nagyon fegyelmezett védekezéssel sikerült kilenc gólon tartani ellenfelünket. A folytatásban érthetetlenül sok hibát vétettünk mind támadásban, mind védekezésbne, amivel közelebb tudott jönni ellenfelünk. Hiányzóink miatt többször szokatlan felállásban kellett játszanunk a mérkőzésen, melyet megoldottak a lányok, ezért dicséret illeti őket.” – nyilatkozta Bordásné Horváth Marianna vezetőedző.

A nyolc gólig jutó Kövér Lucát is megkérdeztük a mérkőzés után: „Nagyon örülök a győzelemnek, az első félidei védekezésünk alapozta meg a sikert, hiszen mindössze kilenc gólt kaptunk ekkor. Sok a beteg és sérült a csapatunkban, de szerencsére két gólt meg tudtunk tartani a második harminc percben, így két ponttal gazdagabban jöttünk haza.” – mondta a játékos.

 

Leány Serdülő I. osztály

Alba Fehérvár KC – Győri Audi ETO KC I. (9 – 15) 26 - 28

Győri Audi ETO KC I.: Nemes – Schmidt 1 – Hajdó – Bordás 2 – Nyerges 3 – Herman – Halász 5 – Kakas 1 – Takács (k) – Szajkó (k) – Raczenbök 8 – Németh (k) – Kövér 8

 

Egy végletekig kiélezett mérkőzésen két góllal maradt alul Akadémia 1-es csapatunk Székesfehérváron. A Pigniczki Krisztina vezette együttes 12 – 12-es eredménnyel fordult a második játékrészre, ahol az utolsó percekben több hibát is elkövettek lányaink, így végül 28 – 26-os vereséget szenvedtek.

„Lendületes jó mérkőzést játszottunk, de továbbra is pontatlanok vagyunk a befejezésekben, és ez most nagyon sokat számított. Fordulhattunk volna a félidőben is akár 3 – 4-gólos vezetéssel. Ugyanígy alakult a második játékrész is, ahol előny helyett többnyire csak futottunk az eredmény után. Sajnos öt hétméterest nem lehet kihagyni egy mérkőzésen, többet kell koncentrálnunk.” – nyilatkozta Pigniczki Krisztina vezetőedző.

A találkozóról megkérdeztük Varga Virágot is: „Nehéz, futós meccsre számítottunk, és a Fehérvár csapatának szokatlan védekezése sem lepett meg minket. Készültünk erre, de pontatlanságaink miatt két gólos vereséget szenvedtünk. A dekoncentráltan játszottunk, ziccereket hagytunk ki. Bízom abban, hogy az előttünk álló mérkőzéseken eredményesebbek leszünk. Nem állunk meg, dolgozunk tovább.” – mondta a játékos.

Női Ifjúsági I. osztály

Alba Fehérvár KC – Győri Audi ETO KC (12 – 12) 28 – 26

Győri Audi ETO KC: Sztankovics 5 – Győri (k) – Takács (k) – Varga 4 – Havasi 2 – Somogyi Bakos 1 – Talapka 4 – Tallós – Herr 2 – Torma – Benczik – Szemes 1 – Farkas E. – Farkas J. 7

 

Akadémia 3-as csapatunk Siófokon vendégszerepelt a Női Ifjúsági II. osztály 2. fordulójában. Kocsis Tibor tanítványai már az első félidőben tetemes előnyt dolgoztak ki (9- 20), melyből igaz faragott a hazai együttes, de végül így is magabiztos, kilenc gólos győri győzelem született.

„Az első percekben még fej-fej mellett haladtunk, de negyedóra elteltével sikerült a javunkra fordítani a találkozót. Ekkor váltottunk védekezésben, és támadásban is remek periódust nyújtottunk, így sikerült 11 gólos előnyt kialakítani a félidőben. A második harminc percben ellenfelünk minden taktikát megpróbált, de kemény játékunkkal tartani tudtuk a nagyobb előnyt. Értékes győzelem született a találkozón.” – nyilatkozta Kocsis Tibor vezetőedző.

Női Ifjúsági II. osztály

Siófok KC II. – Győri Audi ETO KC (9 – 20) 30 – 39

Győri Audi ETO KC II.: Rédecsi 9 – Sebestyén 4 – Kiss 6 – Pádár 4 – Császár – Szár 3 – Rosta (k) – Horváth 2 – Kovács – Barta – Mónus (k) – Németh 5 – Varga 6 – Nagy