2021. szeptember 26-án, vasárnap 16 órakor a Győri Audi ETO KC az Audi Aréna Győrben lép pályára a DELO EHF Bajnokok Ligájába. A harmadik fordulóban az orosz CSZKA lesz Hansenék ellenfele. A találkozó előtt Fodor Csengét kérdeztük a mérkőzésről.

Megismétlődik a 2020/2021-es DELO EHF FINAL4 bronz mérkőzése a hétvégén, hiszen ismét találkozik csapatunk az orosz CSZKA együttesével. Számunkra kedves ez a találkozó hiszen legutóbb 11 góllal győztünk vasárnapi ellenfelünk ellen. A bronzmeccset megelőzően csak az előző szezonban csapott össze egymással a két együttes. Az első meccsen Oroszországban döntetlen (27 -27), a második mérkőzésen az Audi Aréna Győrben győri győzelem született (31 – 24).

A tavalyi szezonhoz képest történtek változások az orosz együttes keretében, kapus posztra Polina Kaplina érkezett a HC Zvezda együtteséből, az egykor Győrben is játszó Ana Gros a Brest Bretagne Handball csapatától igazolt az orosz fővárosba. Rajtuk kívül irányító poszton az orosz Karina Sabirovával, beállóban pedig a fehérorosz Viktoryia Shamanouskayaval erősített az együttes. 

A CSZKA eddig csak egy mérkőzésen lépett pályára a Bajnokok Ligájában, mivel az első fordulóban kiírt Metz Handball – CSKA mérkőzés szervezési problémák miatt halasztásra került. A 2. fordulóban hazai pályán a sorozatban újonc Kastamonu együttesét 34 – 27-re győzte le Florentin Pera csapata.

Ambros Martín a mérkőzés előtt kiemelte, nem számít könnyű összecsapásra vasárnap: „Ebben a szezonban a csoportkörben sincs könnyű ellenfél, minden csapat erős, éppen ezért minden egyes mérkőzés teljes összpontosítást igényel tőlünk. Sokat dolgozunk a csapatottal, hogy egyre összeszokottabbak legyünk, úgy érzem jó úton járunk. Mi erre a folyamatra koncentrálunk leginkább most, és még nem elsősorban az eredményekre.” – mondta a vezetőedzőnk.

Csapatunk átlövője Veronica Kristiansen szerint a szurkolók jelenléte rendkívül sokat jelent a csapat számára: "Vasárnap is elsősorban magunkra kell koncentrálnunk. Készen állunk erre a meccsre, és tudom, hogy a szurkolóinkkal a hátunk mögött bármire képesek vagyunk."

A mérkőzés előtt Fodor Csengét is megkérdeztük. 

A két csapat egymás elleni BL mérkőzései:

2021.05.30. BL FINAL4 bronz mérkőzés Győri Audi ETO KC – CSKA Moszkva 32 – 21

2021.02.13. BL Csoportkör 14. forduló Győri Audi ETO KC – CSKA Moszkva 31 – 24

2021.09.12. BL Csoportkör 1. forduló CSKA Moszkva – Győri Audi ETO KC 27 – 27

A 2021. szeptember 26-án, vasárnap 16 órakor kezdődő találkozót a spanyol Javier Alvarez Mata és Yon Bustomante játékvezető kettős vezeti, és a Sport1 élőben közvetíti. 

Az összecsapásra jegyek vételben a győri Látogatóközpontban (Győr, Baross Gábor út 21, 9021) vagy online a www.jegymester.hu weboldalon válthatóak. Helyszíni jegyértékesítés a mérkőzés kezdete előtt 2 órával indul az Audi Aréna Győr jegypénztárában, a főbejáratnál.

A mérkőzés az aktuális kormányrendelet értelmében csak érvényes védettségi igazolvánnyal látogatható, a 18. életévét be nem töltött fiatalok védettséggel rendelkező felnőtt kíséretében megtekinthetik a mérkőzéseket.