A DELO EHF Bajnokok Ligája harmadik fordulójában a Győri Audi ETO KC az orosz CSZKA csapatát fogadta az Audi Aréna Győrben. Az első perctől kezdve csapatunk irányított a találkozón, de egy – két gólnál nem tudtak jobban elszakadni ellenfelüktől Oftedalék, és végül 17 – 15-ös győri vezetéssel zárult a félidő. A második harmincban a védekezés magasiskoláját mutatta be csapatunk és 10 gólos vereséggel küldte haza a CSZKA csapatát

Ambros Martín a Lukács, Kristiansen, Oftedal, Pintea, Hansen, Schatzl hatosnak és Solbergnek a kapuban szavazott bizalmat. Két gyors győri találattal indult a mérkőzés, de hamar felzárkóztak a vendégek és a 6. percben 3 – 3-as eredményt mutatott az eredményjelző. Negyedóra elteltével továbbra is fej – fej mellett haladtak a csapatok, egy gólnál többel nem tudott ellépni együttesünk az oroszoktól (10 – 9). A 19. percben Veronica Kristiansen piros lapot kapott, mivel egy hétméteresnél fejbe dobta a kapust. A játékrész hajrájára alakult ki a legnagyobb különbség a két együttes között, 17 - 13-ra is vezettünk már, de végül „csak” két gólos, 17 - 15-ös győri előnnyel vonulhattak szünetre a csapatok.


A második játékrészt Crina Pintea kiállítása miatt emberhátrányban kezdtük, melyet ki is használtak a vendégek, és két perc alatt ki is egyenlítettek. Ezután azonban hihetetlen kemény védekezést mutattak be a lányok, és a parádésa védő Silje Solberg védéseinek is köszönhetően a 42. percben már 4-gyel, 22 – 18-ra vezetett együttesünk. A mérkőzés utolsó tíz percére tovább nőtt az előny, a védelem gyakorlatilag lehúzta a rolót, hét gólos előnnyel fordultak a végjátékra Lukácsék (27 – 20). A 58. percben Stine Oftedal találatával megvolt a közte 10 is. A találkozó zárásaként időntúli hétmétereshez jutottak a vendégek, melyet értékesítettek, így tíz góllal 32 – 22-re nyertek Solbergék.

Ambros Martín „Nagyon kemény csatára számítottunk, és ezt is kaptuk. Az első félidei problémák ellenére nyugodtak tudtunk maradni, a lényeg az volt, hogy a védelmünket helyre rakjuk. Amikor sikerült, ez megadta a kellő önbizalmat a támadásainknak is. A kemény védekezésünk mellett, a fantasztikusan védett Silje Solberg is a kapuban, így sikerült magabiztosan nyernünk. Gratulálok a játékosaimnak, és a szurkolóknak is, akik ma is fantasztikusak voltak.”

Crina Pintea „Ellentétes félidőket játszottunk. Az első félidőben a védekezésünk nem volt elég jó, ezen tudtunk sokat javítani a második félidőben. Igazi nagybetűs csapatként játszottunk ma!”