Míg felnőtt csapatunk a Bajnokok Ligájában a CSZKA együttesét győzte le az Audi Aréna Győrben, addig akadémistáink is pályára léptek a hétvégén. Akadémia 1-es fiataljaink az NB I/B-ben, és 4-es csapatunk az U15-ös bajnokság küzdelmeiben győzött. Az akadémia 2-esek Mosonmagyaróváron kaptak ki, a 3-as együttes pedig a Szent István SE otthonában szenvedett vereséget.

A Kocsis Tibor vezette Akadémia 3-as együttes a Szent István SE otthonában vendégszerepelt a kiírás harmadik fordulójában. A hazaiak már az első félidőben hét gólos előnyt alakítottak ki, melyből ugyan kettőt le tudtak faragni fiataljaink, de végül 5 gólos, 36 – 31-es vereséget szenvedtek.

Nagyon erős ellenféllel találtuk szembe magunkat. Úgy érzem az első félidőben bent maradtunk az öltözőben, és így 7 gólos hátrányba kerültünk. A második játékrészben ezt próbáltuk fokozatosan ledolgozni, és a 45. percre sikerült is egy gólra feljönni, de ez sok energiát elvett a csapatból, több hibát vétettünk, melyet a hazaiak kihasználtak, és így magabiztosan győztek.” – nyilatkozta Kocsi Tibor vezetőedző.

Szár Evelin hét gólt szerzett a találkozón, megkérdeztük őt is az összecsapásról: „Szomorú vagyok, hogy nem sikerült nyerni. Sajnos az elején nem koncentráltunk eléggé, így ellenfelünk el tudott lépni 7 góllal, ezáltal végig futottunk az eredmény után. Igaz sikerült ugyan felzárkózni egy gólra, de a végén megint hibáztunk, és így vereséget szenvedtünk.” – mondta a fiatal játékos.

Leány Serdülő I. osztály

Szent István SE – Győri Audi ETO KC II. (21 – 14) 36 – 31

Győri Audi ETO KC II.: Rédecsi 1 – Sebestyén – Kiss 7 – Pádár – Császár – Szár 7 – Rosta (k) – Horváth 6 – Kovács 2 – Barta – Mónus (k) – Németh 2 – Varga 6 – Nagy (k)

 

Akadémia 1-es csapatunk egy végletekig kiélezett mérkőzésen megszerezte első győzelmét az NB I/B küzdelmeiben. Pigniczki Krisztina együttese a mérkőzés elejétől kezdve irányított a találkozón és végül egy góllal, 25 – 24-re múlta felül a mohácsi csapatot.

„Végre sikerült a kezünkben tartani az egész mérkőzést. Minden hullámvölgyet átvészeltünk, és tudtunk újítani játékunkban, támadásban és védekezésben egyaránt. Nagyon örülök a győzelemnek, hiszen kellett a csapatnak a pozitív élmény, remélem így folytatjuk a továbbiakban.” – nyilatkozta Pigniczki Krisztina vezetőedző.

A győztes mérkőzésről megkérdeztük Kövér Lucát is: „Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, az elején sikerült több gólos előnyre szert tenni. De a jó játékosokból álló Mohács felzárkózott és a meccs végéig nagy csatára késztetett bennünket. Többször volt döntetlen az eredmény, de az elmúlt hetek tapasztalataiból merítve, jó védekezéssel és kapusteljesítménnyel sikerült végül győzni.” – mondta a játékos.

NB I/B

Győri Audi ETO KC U19 – Mohácsi Torna Egylet 1888 (13 – 10) 25 – 24

Győri Audi ETO KC U19: Ogonovszky 2 – Takács – Sztankovics 4 – Győri (k) – Takács (k) – Varga 4 – Havasi 1 – Gerencsér 2 – Somogyi Bakos – Talapka 3 – Herr 1 – Benczik – Farkas E. – Kövér 2 – Farkas J. 6

 

A Bordásné Horváth Marianna által irányított Akadémia 2-es fiataljaink Mosonmagyaróváron szenvedtek vereséget. Már az első félidőben nagyobb hátrányba kerültek Nyerges Annáék, amelyet a második játékrészben sem tudtak ledolgozni, így 29 – 21-re kaptak ki.

„Az első félidőben összeszedett nagyobb előnyt végig tudta tartani a hazai együttes,ea második játékrész kiegyenlítettebb volt. Sajnos koncentrációban, és a helyzetek kihasználásában alulmaradtunk a találkozón. Ebben kell még sokat fejlődnünk, és fel kell nőni a feladathoz. A vereség nem keserít el bennünket, folytatjuk tovább a megkezdett munkát.” – nyilatkozta Bordásné Horváth Marianna vezetőedző.

NB II

Mosonmagyaróvári KC U22 – Győri Audi ETO KC U22 (18 – 11) 29 – 21

Győri Audi ETO KC U22: Nagy 1 – Papp 1 – Schmidt – Hajdó – Bordás – Nyerges 4 – Halász 3 - Kovács – Kakas – Tallós 1 – Takács (k) – Torma 5 – Raczenböck 6 – Németh (k)

 

Akadémia 4-es csapatunk Kozármislenyben szerepelt az U15-ös gyermekbajnokság soron következő fordulójában. Kerékgyártó Zsolt csapata mindkét mérkőzését megnyerte.

„Az első mérkőzésünk nagyon fontos volt, hiszen azzal a Siófokkal játszottunk, akik két hete megverték a NEKA csapatát, és akik ellen mi akkor viszont veszítettünk. A 4 pontos mérkőzést magabiztosan hoztuk, így a 3-as holtversenyben már mi állunk a legjobban. Ez volt az első olyan meccsünk mióta elkezdtük a közös munkát a csapattal, amikor jeleztük, hogy ezt bizony nyernünk kell és szerencsére a lányok elbírták a terhet. A második találkozón könnyebb dolgunk volt, ott újra tudtunk kísérletezni különböző összeállításokkal és taktikai elemek próbálgatásával. Szeretném hangsúlyozni, hogy a védekezésünk példaértékű volt, minden játékosunk kiválóan oldotta meg a feladatát.” – mondta a vezetőedző.

Gyermekbajnokság Leány U15 I. osztály

Győri Audi ETO KC – Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (13 – 5) 29 – 11

Győri Audi ETO KC: Ackermann (k) – Takács 1 – Schmél 2 – Vajda 4 – Hangyál 2 – Horváth R. – Somogyi 2 – Falusi 1 – Bobák 2 - Pásztor 5 – Horváth Z. (k) – Végh 2 – Czébán 5 – Szalai-Nagy 3

Kozármisleny Sportegyesület – Győri Audi ETO KC (10 – 16) 22 – 25

Győri Audi ETO KC: Ackermann (k) – Horváth (k) – Tagai – Somogyi 3 – Falusi 3 – Schmél 2 – Pásztor – Szalai-Nagy 3 – Vajda 3 – Dobák 2 – Willman – Császár 2 – Czébán 4 – Hangyál 3