A Győri Audi ETO KC játékosainak többsége október első hetében válogatott összetartáson vesz részt. Kitekintőnkben először a dán, a magyar, a norvég és a román nemzeti együttes felkészülésébe és programjába nyerhetünk bepillantást.

A Győri Audi ETO KC tíz játékosa vesz részt válogatott összetartáson 2021. október 4. és 10. között. A magyar nemzeti együttes most találkozik először az újonnan kinevezett szövetségi kapitánnyal Vlagyimir Golovinnal és a szakmai stábbal, ezért minden pillanatot kihasználnak, hogy jobban összecsiszolódjanak. A válogatottba a Győri Audi ETO KC-ból Háfra Noémi, Fodor Csenge, Lukács Viktória és Schatzl Nadine is meghívót kapott, így mind a négyen készülhetnek az Eb selejtezőkre. Az első mérkőzésen október 6-án 18 órakor hazai környezetben Portugália vár a lányokra, míg 10-én idegenben Szlovákiával mérkőznek meg.

„Nagyon jó a hangulat, nagyon egyben van a csapat. Mindenki százszázalékosan odateszi magát edzésen, és mindenki nagyon motivált. Budapesten készülünk, és napi két edzésünk van. Voltak csapatépítő játékok is, amit nagyon élveztünk. Mindig csak a következő meccsről szeretek beszélni, mivel az az első feladat, amit meg kell oldanunk. Nagyon kellemetlen ellenfél lesz a portugál csapat, mert nem túl sokszor találkoztunk velük. De úgy érzem felkészültünk és nagyon varjuk a mérkőzést. Ha fejben mindenki rendben lesz, akkor mienk lesz a 2 pont. Mindenki nagyon izgatott, mindenki nagyon szeretne bizonyítani. Ott akarunk lenni a következő Európa-bajnokságon, és ezért mindent meg is fogunk tenni” – mondta a válogatott jobbszélső Lukács Viktória.

A dán válogatott Velje-ben készül, és két mérkőzés is vár rájuk a héten. Csapatkapitányunkat Anne Mette Hansen-t kérdeztük az összetartásról.

„Velje-ben vagyunk, és itt játsszuk az Európa-bajnokság első kvalifikációs mérkőzését Ausztria ellen. Utána a Feöer-szigetekre repülünk, és velük is megmérkőzünk. A csapatban a hangulat nagyon jó, vártam már a találkozást a lányokkal.” – monda az átlövő.

A norvég válogatott Szlovénia ellen játszik barátságos mérkőzéseket a héten. Csapatunkból Stine Oftedal és Kari Brattset Dale pihenőt kapott a norvég szövetségtől, így Silje Solberg és Veronica Kristiansen képviseli a zöld-fehér színeket. 

„A válogatott edzőtáborunkat Oslóban tartjuk, és egy hétig készülünk együtt. Csütörtökön egy barátságos mérkőzést játszunk a Szlovén válogatottal a Nadderud Arénában. A játékosok nagy része szabadságot kapott a hétvégére, így ők nem lesznek a csapattal a vasárnapi szlovéniai visszavágón.” – mesélt a válogatott hétről Veronica Kristiansen.

A román nemzeti együttes szintén két Európa-bajnoki kvalifikációs mérkőzést játszik a héten, egyet Ausztria és egyet a Feöer-szigetek ellen. Crina Pinteáék tehát azonos csoportban vannak Anne Mette Hansenékkal.

„Egy hétig készülünk együtt egy Bukarest melletti városban. Két mérkőzést játszunk, itthon a Feöer-szigetek ellen, és idegenben Ausztriával. Látszólag nincsenek nehéz összecsapásaink, de mivel egy generáció váltáson vagyunk túl válogatott szinten, így nem volt még sok időnk együtt készülni. Nagyon komolyan kell vennünk ezt a két találkozót, maximális koncentrációt igényel számunkra. Sok klubból érkezünk a válogatottba, így nem ismerjük egymást annyira.” – mondta csapatunk beállója Crina Pintea. 

A francia és svéd válogatott programjáról holnap számolunk be Laura Glauser és Linn Blohm segítségével.