2021. október 17-én, vasárnap 16 órakor a DELO EHF Bajnokok Ligája 4. fordulójában a Győri Audi ETO KC az Odense ellen lép pályára idegenben. A mérkőzést Gudme-ban, a Phönix Tag Arenaban rendezik, mivel az Odense csarnoka foglalt a hétvégén. A találkozót a Sport1 élőben közvetíti, mi a remek formában lévő Silje Solberget kérdeztük a meccs előtt.

Nem ismeretlen a Győri Audi ETO KC számára a dán együttes, hiszen az elmúlt években többször is találkoztunk az Odensevel. Eddig négy mérkőzést játszott egymás ellen a két csapat melyből, háromszor Hansenék hagyták el győztesen a pályát, a legutolsó találkozón pedig 32 – 32-es döntetlen született Dániában.

A tavalyi szezonhoz képest jelentős változások történtek a dán csapatnál, hatan távoztak, öt játékos pedig érkezett. Kapus posztra a svéd Martina Thörn-t igazolták az Aarhus United együtteséből, szélre két holland játékos, Kelly Vollebregt a Dortmundból, és Bo von Wetering a Metzingenből rakta át székhelyét Odensebe. A szintén holland Dione Housheer a Nykolbingtől, míg a norvég beálló Maren Nyland Aardahl a Valceától igazolt a csapatba.

Három forduló után két győzelem és egy vereség a mérlege az Odense együttesének a Bajnokok Ligájában. Az első fordulóban idegenben 31 – 25-re győzött a Kastamonu együttese ellen, majd hazai környezetben 27 – 21-es vereséget szenvedett a Metz együttesétől. A harmadik játéknapon Svédországban, az IK Sävehof otthonában győzött 37 – 31-re. A csapat házi góllövő listáját eddig a Bajnokok Ligájában Bione Housheer vezeti 23 találattal, a második helyen 17 góllal Mia Rej, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Mie Hojhund fért fel 14 találattal.

A dán bajnokságban eddig nyolc mérkőzést játszott a csapat, és az összes meccs után győztesen hagyta el a pályát, és eddig hibátlan mérleggel rendelkezik a bajnokin.

A mérkőzés előtt megkérdeztük a remek formában védő Silje Solberget.

A két csapat egymás elleni mérkőzése:

2021.01.17. BL Csoportkör 11. forduló Odense Handbold – Győri Audi ETO KC 32 – 32

2020.10.10. BL Csoportkör 4. forduló Győri Audi ETO KC – Odense Handbold 32 – 25

2019.04.07. BL Negyeddöntő 1. forduló Odense Handbold – Győri Audi ETO KC 28 – 29

2019.04.03. BL Negyeddöntő 2. forduló Győri Audi ETO KC – Odense Handbold 33 – 21

A 2021. október 17-én, vasárnap 16 órakor kezdődő találkozót a francia Yann Carmaux és Julien Mursch játékvezető kettős vezeti, és a Sport1 élőben közvetíti.