A K&H női kézilabda liga 6. fordulójában Budaörsön lépett pályára a Győri Audi ETO KC. Az első félidőben nagyon sok hibával játszott csapatunk, a félidei 3 gólos előny után végül a második játékrészben parádés játékkal 21 gólos győzelmet arattunk Pest-megyei ellenfelünk ellen.

Csapatunkból Crina Pintea és Faluvégi Dorottya sérülés miatt hiányoztak, míg Estell Nze Minko és Laura Glauser pihenőt kapott a mai napon Ambros Martíntól.  Szakvezetőnk a Fodor, Hansen, Kristiansen, Blohm, Ryu, Lukács támadósorral és Leynauddal a kapuban kezdte meg a találkozót, ami egy 3 – 0-as ETO szériával indult. A hazaiak a negyedik percben szerezték első góljukat. Tíz perc elteltével három góllal, 6 – 3-ra vezettek Hansenék. Négy gólos győri vezetésnél a 12. percben a hazaiak vezetőedzője kikérte első idejét a találkozón (7 – 3). Pár perccel később azonban már elteltével azonban már öt góllal, 9 – 4-re vezetett csapatunk. A félidő utolsó tíz percére sokat faragott hátrányából a hazai együttes, de így is két gólos volt csapatunk előnye (9 – 7).  Az első harminc perc 3 gólos, 12 - 9 győri vezetéssel zárult.

A második játékrészben a kapuba Silje Solberg érkezett, és egyből védéssel is mutatkozott be. Egyre kevésbé találták védekezésünk ellenszerét a hazaiak, és a negyvenedik percben már kilenccel vezetett csapatunk (11 – 20), sőt a 44. percben Stine Oftedal találatával már 10 volt a két csapat közti különbség (22 – 12). A végjátékra tovább nyílt az olló a két együttes között, a 49. percben már 15 volt a különbség Háfráék javára (27 – 12). Az utolsó percekre már csak a győzelem mértéke volt a kérdés, és végül magabiztos 36 - 15-ös sikert arattunk Budaörsön.

Ambros Martín: „Két ellentétes félidőt játszottunk, a tervünk az volt, hogy hasonló szint legyen mindkettőben, de a Budaörs remekül játszott az elején, kapusuk többször is nagy védéseket mutatott be. Próbáltunk az első félidőben fizikailag is nagy tempót kényszeríteni az ellenfelünkre, hogy a második játékrészben fáradtabbak legyenek, ez sikerült is.

Schatzl Nadine: „Gratulálok a Budaörsnek az első félidei teljesítményéhez különösen. Az első játékrészben több hibát vétettünk, amit sikerült a másodikra orvosolni. Örülök a győzelemnek.”