Míg felnőtt csapatunk szerdán Budaörsön aratott győzelmet, addig utánpótlás csapataink is pályára léptek. Akadémia 1-es és 2-es csapatunk szintén Budaörsön, míg 3-as együttesünk Mohácson vendégszerepelt.

A Pigniczki Kirsztina vezette akadémiai 1-es csapat a félidőben még döntetlenre állt Budaörsön, ám a második félidei pontos támadásbefejezéseknek köszönhetően végül, 32 – 29-es győzelmet arattak Talapka Csengéék.

„Védekezésünk miatt van hiányérzetem. Küzdöttünk, harcolunk, de mégis sok gólt kaptunk. Átbeszéltük a szünetben a teendőket és a lányok betartották az utasításokat, amiből pár gólos előnyt tudtunk kialakítani. Támadásban sok jó egyéni teljesítmény volt, és a társak jól működtek együtt.” – nyilatkozta Pigniczki Krisztina vezetőedző.

Női Ifjúsági I. osztály

Moyra-Budaörs Handball – Győri Audi ETO KC (17 – 17) 29 – 32

Győri Audi ETO KC: Ogonovszky – Takács 6 – Győri (k) – Varga 4 – Havasi 1 – Gerencsér 1 – Somogyi Bakos 1 – Talapka 8 – Lukácsy – Tallós – Herr – Moharos 1 – Dobány (k) – Farkas E. 3 – Farkas J. 7

 

Akadémia 2-es csapatunk a félidőben még négy gólos hátrányban volt, de a második játékrészben hatalmas küzdéssel sikerült döntetlen eredményt elérni.

„A mérkőzés összképét tekintve elégedettek lehetünk az 1 ponttal, annak ellenére, hogy a meccs végén lehetőségünk volt a győztes gólt is megszerezni. Egy sérülés miatt változtatni kellett a csapat szerkezetén, amiből szerencsére mi jöttünk ki jobban, és négy gólos hátrányból hatalmas küzdelemben álltunk fel.” -  nyilatkozta Bordásné Horváth Marianna vezetőedző.

„Nagyon éreztem a csapaton a küzdést a sok hiba ellenére is, ez plusz löketet adott nekem és a csapatnak is. Személy szerint próbáltam jól teljesíteni, és örülök, hogy védéssel zártam, és legalább döntetlennel zártuk a találkozót.” – mondta a fiatal hálóőr, Németh Henriett.

Leány Serdülő I. osztály

Moyra-Budaörs Handball – Győri Audi ETO KC (15 – 11) 27 – 27

Győri Audi ETO KC: Nemes – Schmidt – Hajdó 1 – Bordás 5 – Nyerges 4 – Tóth – Halász 7 – Kakas – Takács (k) – Soponyai – Raczenböck 6 – Németh (k) – Kövér 4

 

Kocsis Tibor által vezetett akadémiai 3-as csapatunk Mohácson vendégszerepelt. Egy végletekig kiélezett mérkőzésen a félidei 17 – 17-es döntetlen után, 30 – 30-as eredmény született.

„Tudtuk, hogy ez a mérkőzés rangadónak számít. Az elején kicsit bennmaradtunk az öltözőben, ekkor nagyobb volt a különbség, de sikerült megrázni magunkat. A félidő döntetlen volt már, és onnantól kezdve nagyon szoros volt végig a találkozó. Összességében elégedett vagyok.” – nyilatkozta Kocsis Tibor

„Tudtuk, hogy nagyon erős a Mohács csapata hiszen fizikailag erős és magas játékosokból álla a hazai csapat, de sikerült felvenni velük a versenyt. Összességében örülök a döntetlennek.” – mondta a hét gólt szerző Pádár Laura.

Női Ifjúsági II. osztály

Mohácsi Torna Egylet 1888 – Győri Audi ETO KC (17 – 17) 30 – 30

Győri Audi ETO KC: Rédecsi 6 – Granát 4 – Sebestyén 1 – Pádár 7 – Szár 2 – Rosta (k) – Horváth 2 – Kovács 3 – Mónus (k) – Németh 4 – Varga 1