Teltház várta a csapatokat a Győri Audi ETO KC idei utolsó hazai mérkőzésén, az FTC elleni bajnoki találkozón. Az első játékrész derekán ugyan több góllal is vezetett csapatunk, de végül egy gólos, 13 – 12-es győri vezetéssel mehettek pihenni a csapatok. A második félidőt is végig uralta együttesünk, és kőkemény védekezést bemutatva végül 25 – 20-as ETO-győzelem született a rangadón az Audi Aréna Győrben.

Faluvégi Dorottya sérülése miatt továbbra sem állhatott vezetőedzőnk szolgálatára, valamint Laura Glauser és Crina Pintea kimaradt a keretből az MKSZ Versenyszabályzatának megfelelően, miszerint 14 felnőttjátékos nevezhető egy bajnokira. Ambros Martín a Lukács, Kristiansen, Brattset, Hansen, Oftedal, Schatzl hatosnak és Leynaudnak szavazott bizalmat kezdőként. A mérkőzés Kristiansen hétméteresével indult, melyre rögtön egy ferencvárosi hetes válasz érkezett (1 – 1). Az első percekben még felváltva estek a gólok, de csapatunk kemény védekezésének, és Amandine Leynaudnak köszönhetően a tizedik percben három góllal, 6 – 3-ra vezetett csapatunk. Az első félidő felénél Elek Gábor időt kért, ám a győri lányok továbbra is tartották három gólos előnyüket (7 – 4). A játékrész utolsó tíz percére két gólos előnnyel fordultunk, miután Amandine Leynaud megfogta Malestein hétméteresét (9 – 7). Linn Blohm góljával a 22. percben először volt négy gól a különbség a két csapat között (11 – 7). A félidő végére felzárkózott a vendég együttes, és végül egy gólos győri vezetéssel mehettek pihenőre a csapatok.

A második játékrész elején idegesen kezdett mindkét csapat, a 33.percben kiegyenlítettek a vendégek (13 – 13), de a vezetést nem tudták átvenni. A félidő derekára tartotta csapatunk két gólos, 17 – 15-ös előnyét a fővárosi együttessel szemben. Amandine Leynaud továbbra is parádézott a győri kapuban, a mai napon gyengébb formát kifogó támadósor pedig magabiztosan tartotta a győri előnyt(21 – 17). Az utolsó percekben már nem volt kérdés a két pont sorsa és végül 25 – 20 győzött csapatunk, így már csak a Győri Audi ETO KC veretlen a K&H női kézilabda liga idei kiírásában.

Ambros Martín: „Azt gondolom, hogy a két csapat őszi teljesítményéhez méltó mérkőzést játszottunk. Elsősorban a védekezésről és a kapusok teljesítményéről szólt a mai meccs. A támadójátékunk a megszokottnál több hibával működött. A nyomás rajtunk volt és ezt éreztük is, túl hamar akartunk gólokat szerezni, ezért sok hiba csúszott a játékunkba. Elégedett vagyok a csapatom teljesítményével, megyünk tovább a bajnoki cím visszaszerzéséért folytatott utunkon.”

Amandine Leynaud: „Minden évben egy nagy kihívás a Ferencváros elleni találkozó. Az ilyen a találkozókért érdemes sportolónak lenni, mert ilyen mérkőzésen fantasztikus játszani. Igen, ma remekül ment a védés, de köszönhető ez a remek védelmünknek is.”