A Győri Audi ETO KC számára véget értek a 2021-es naptári évben a klubküzdelmek. Csapatunk hibátlan őszi időszakot tudhat maga mögött, hiszen 18 mérkőzésből mindannyiszor győztesen hagyta el a pályát.

Hibátlan mérleggel zárta a Győri Audi ETO KC a 2021/2022-es szezon őszi küzdelmeit, azaz 18 mérkőzésből 18 győzelem áll csapatunk neve mellett. Tíz megnyert bajnoki találkozóból kilencet a pályán, míg az Érd elleni találkozót (koronavírus fertőzés miatt az ellenfél nem állt ki), a zöld asztalnál „nyerte” meg csapatunk. A Bajnokok Ligájában sem akadt olyan együttes, aki legyőzte volna kedvenceinket, a mérleg itt is 8 mérkőzésből 8 győzelmet mutat.

A 17 lejátszott mérkőzésen 597-szer vettük be az ellenfelek kapuját, ebből 313 gólt a bajnokságban, 284-et a Bajnokok Ligájában szereztünk. A védelmünk összesen 407 gólt kapott ebből az NB I-ben 216-ot, míg a BL-ben 193-at. Átlagosan minden mérkőzésünket 11 góllal nyertük meg, hiszen gólátlagunk 35 lőtt, és mindössze 24-at kapott.

Csapatunk a BL-ben a legtöbb gólt az IK Sävehof együttesének lőtte, szám szerint 41-et (2021.10.30. Győri Audi ETO KC – IK Sävehof 41 – 19), míg a bajnokságban legtöbbször, 44-szer a Szombathely kapuját vettük be (2021.10.20. Győri Audi ETO KC – Hungast Szombathelyi KKA 44 - 25).

A házi góllövő lista első helyén Veronica Kristiansen áll 57 góllal, mögötte Linn Blohm következik 53 találattal, míg a harmadik Fodor Csenge 52 góllal.

A legnagyobb gólkülönbséget a már említett IK Sävehof meccsen harcoltuk ki, itt 22 találattal sikerült nyerni, míg a Metz elleni BL találkozó volt a legszorosabb győzelmünk az ősszel, azaz négy gólnál közelebb senki se férkőzött hozzánk (2021.10.23. Metz Handball – Győri Audi ETO KC 29 – 33).

Lányaink négyszer dobtak 40, vagy ennél is több gólt, ebből háromszor az NB I-ben és egyszer a BL-ben, míg szintén négyszer kaptunk 20 vagy annál kevesebb gólt, 1-szer a BL-ben, és 3 alkalommal a bajnokságban, például a Ferencváros ellen is.

A Győri Audi ETO KC elnöke, Dr. Bartha Csaba értékelte a csapat mögött álló időszakot:

„Kevés olyan sportcsapat van, aki az elmúlt időszakban ne küzdött volna nemcsak sportszakmai és egyéb más kihívásokkal, hiszen a koronavírus járvány okozta problémák mind gazdasági, mind sportszakmai értelemben is nehéz helyzet elé állítanak bennünket. Ennek ellenére azt gondolom, hogy a klub rendkívül jól teljesített. Természetesen a fókuszban a felnőtt csapatunk áll, akik az eddigi 18 mérkőzésből 18-at megnyertek. Nagyon büszkén mondhatom, hogy 100%-os teljesítménnyel vezetjük a bajnokságot, és a Bajnokok Ligája csoportját is. A BL mérkőzéseken belül azért reálisan kell néznünk a dolgokat, hiszen nyolc mérkőzésből három találkozó, ami nagyarányú győzelmet hozott, de erre nyugodtan mondhatjuk azt, hogy a csapatok között minden tekintetben nagy különbség van, így ezek kötelező győzelmek voltak. Viszont a másik öt összecsapás, mint az idegenbeli Metz, Odense, vagy az itthoni CSZKA, Vipers elleni, mindenképpen nagyon fontos és értékes győzelmek voltak. Mondom ezt annak tudatában, hogy ebben a szezonban az Olimpia miatt nagyon későn kezdtük el a felkészülést. Keveset tudtak együtt készülni a lányok a régi-új edzővel Ambros Martínnal, és nem mellesleg hat új érkezőt is be kellett építeni a csapatba. Nagyon örülök annak, hogy azok a játékosok, akik az év elején a sportszakmai megítélés során elsősorban a közvélemény által „nem megfelelő minőségű” minősítést kapott - gondolok itt elsősorban Jelena Despotovicra, Linn Blohmra vagy Ryu Eun Hee-re – teljes mértékben rácáfoltak ezekre az előítéletekre. Az elmúlt hónapok bebizonyították, hogy mind a hat új igazolásunk nagyon magas sportszakmai értékkel bír és boldog vagyok, hogy mindannyian nálunk játszanak. A sportszakmai értékelés elsősorban a vezetőedző feladata, de mint klubvezető nagyon örülök annak, hogy olyan csapatot látok, akik nagyon tudnak egymásért küzdeni. Jókedvű a társaság, mindenki a vezetőedzőtől kezdve a szakmai- és az egészségügyi stábon át a menedzsmentig nagy elszántsággal dolgozik. Bízom benne, hogy a folytatás is hasonló lesz, hiszen akkor sikerül elérnünk az év elején kitűzött célokat.” -nyilatkozta Dr. Bartha Csaba elnök.

A klubszezon a 2021-es naptári évben csapatunk számára véget ért, legközelebb 2022. január 9-én az IK Sävehof otthonában lép pályára a Győri Audi ETO KC.