Az elmúlt időszakban több külföldi sajtóorgánum is arról cikkezett, hogy a Győri Audi ETO KC átlövőjének Jelena Despotovicnak sérülés miatt ki kell hagynia a decemberi spanyolországi női kézilabda világbajnokságot.  Klubunk szeretné, hogy a játékos egészségügyi állapotáról valós állítások jelenjenek meg, ezért dr. Balogh Péter csapatorvost kérdeztük.

Az elmúlt napokban külföldi sajtóorgánumokra hivatkozva több hazai oldalon is megjelent a hír, miszerint csapatunk átlövője, Jelena Despotovic súlyos sérülés miatt kihagyja a világbajnokságot, sőt még műtétre is szüksége lesz. A Győri Audi ETO KC ahogy eddig is, úgy most is transzparensen közli minden alkalommal játékosai egészségügyi állapotáról szóló híreket, amennyiben vannak ilyenek. Jelena Despotovic esetében megkértük csapatunk vezető orvosát, dr. Balogh Pétert, hogy ismertesse a játékos jelenlegi egészségügyi státuszát.

„Nem újkeletű sérülésről beszélünk Jelena Despotovic esetében, hanem egy vele már korábban is előforduló, túlterhelés esetén jelentkező vállpanasz újult ki ismét. Emiatt nem javasolt a sorozatterhelés, ami egy világversenyen elkerülhetetlen a játékos számára. Ahhoz, hogy panaszai megszűnjenek és lövő válla teljesen meggyógyuljon, azaz hogy januártól 100%-ban a csapat rendelkezésére álljon, komplex fizikoterápiás kezelés szükséges a következő hetekben, melyet természetesen el is végzünk.” -nyilatkozta dr. Balogh Péter csapatorvos.

A Győri Audi ETO KC a jövőben is kizárólag hivatalos csatornáin, azaz weboldalán és közösségi média oldalain kommunikál a játékosait érintő témákról.