2021. november 28-án, vasárnap kezdetét vette a Magyar Kézilabda Szövetség szervezésében a kisiskolás bajnokság U10-es csapataink számára. Az első fordulónak a répcelaki Répce Sportcsarnok adott otthont, ahol két utánpótlás együttesünk is pályára lépett.

A kisiskolás bajnokság sajátossága az, hogy nem számolják eredményt, így azon volt a hangsúly, hogy a gyerekek jól érezzék magukat a pályán, élményeket szerezzenek és minél több tapasztalatot gyűjtsenek a szezon során. Mindkét győri alakulat két meccset játszott, az I-es csapatunk a Mosonmagyaróvári KC I. és a Tatai AC gárdájával mérkőzött meg, míg a II-esek a Répcelaki SE-vel és Mosonmagyaróvári KC II-vel.

Az első forduló tapasztalatairól Móricz Anita edzőt kérdeztük meg.

 „Sajnos csak hiányos létszámmal tudtunk részt venni, mivel több játékosunk is karanténban van. Az U10-es korosztályt én versenyeztetem, de két kollégám, Molnár-Benes Alíz és Ruskó Katalin lányai is a csapatomat erősítik. Nagyon várták már az “indulást”, hatalmas lelkesedéssel, figyelemmel, és fegyelmezetten játszottak a gyerekek. Örülök, hogy magabiztos teljesítménnyel sikerült mindkét mérkőzést megnyerni.”

A Győri ETO KC I. csapat tagjai: Csák-Molnár Panna, Gyetvai Luca Katica, Klampfer Hanna, Kovács Boglárka, Kungli-Zsegora Luca, Ludányi Szonja, Ludman Leila, Safranyik Enikő, Szabó Eliza

Edző: Móricz Anita

Freiberger Ivett egy újonc csapattal vett részt a tornán.

„Csoportom szeptemberben kezdte el az edzéseket heti 3 alkalommal. Az elején döcögősen indult, de szép lassan kialakult egy megfelelő létszám. A lányok hatalmas izgalommal várták az első mérkőzést. Első megmérettetésnek jól alakultak a találkozók, mivel a csapat tagjai idén kezdtek el kézilabdázni, ezért nem helyzetünk túl nagy terhet rájuk. Örültem, hogy az edzéseken tanultakat viszontláttam. A lányok nagyon élvezték a mérkőzéseket és felettébb várják a következő megmérettetéseket.”

Győri ETO KC II-es csapat tagjai: Bojnár Mira Rozália, Finta Boglárka, Lajos Petra, Nagy Fanni Zsófi, Nagy Liliána, Ruzsa Lili, Simon Lilien, Szabó Szófia, Vékony Noa Szófia

Edző: Freiberger Ivett

Csapatainknak további sikeres szereplést kívánunk a bajnokságban!