December elsején a Spanyolország Argentína elleni összecsapással veszi kezdetét a 25. női kézilabda világbajnokság Spanyolországban. A Győri Audi ETO KC-t hét nemzetben összesen tizenhárom játékos képviseli az először 32 csapattal megrendezendő világeseményen.

Az ’A’ csoportban két győri játékosért szoríthatunk, hiszen a francia nemzeti együttes keretében Estelle Nze Minko és Laura Glauser is helyet kapott. Franciaország Montenegróval, Angolával és Szlovéniával mérheti össze tudását Granollers városában.

Szintén Granollersben játssza csoportmérkőzéseit az Anne Mette Hansennal felálló Dánia, és Ryu Eun Hee-t is a soraiban tudó dél-koreai nemzeti együttes. Az F csoportban az ellenfeleik Tunézia és Kongó lesznek.

Llíriában zajlanak a ’B’ és az ’E’ csoport küzdelmei. Előbbiben Orosz csapat, Szerbia, Kamerun és Lengyelország szerepel, míg az ’E’ csoportban itt lép pályára a csoportküzdelmek során a magyar válogatott, Háfra Noémivel, Lukács Viktóriával és Schatzl Nadine-nel a soraiban. A magyarok ellenfelei Németország, Csehország és Szlovákia lesznek.

A ’C’ csoportban Romániát Crina Pintea, Norvégiát pedig Kari Brattset Dale, Silje Solberg, Stine Oftedal és Veronica Kristiansen képviseli klubunk játékosai közül.  Hozzájuk Kazahsztán és Irán együttese csatlakozik. A csoportküzdelmeket Castelló városában vívják a csapatok.

Szintén itt zajlanak majd a ’G’ csoport - Horvátország, Japán, Brazília, Paraguay - mérkőzései.

A Linn Blohmmal felálló Svédország Hollandiával, Puerto Ricoval és Üzbegisztánnal került együtt a ’D’ csoportba, a házigazda Spanyolország Ausztriával, Argentínával és Kínával került a ’H’ jelű négyesbe. A két csoport mérkőzései Torreviejában rendezik.

Foto forrása: 2020Tokió/Szalmás Péter