December elsején a házigazda Spanyolország Argentína feletti győzelmével kezdetét vette a 25. női kézilabda világbajnokság. A második játéknapon napon a magyar női kézilabda válogatott is pályára lép. Rajtuk kívül a klubunk játékosait is soraiban tudó Dánia és Dél-Korea válogatottja is megkezdi szereplését a vb-n.

A december elsejei Spanyolország – Argentína mérkőzéssel vette kezdetét a 25. női kézilabda világbajnokság. A házigazdák magabiztos 29 – 13-as győzelmet arattak a nyitó mérkőzésen.

A magyar női kézilabda válogatott november 30-án, kedden érkezett meg világbajnokság helyszínére Spanyolországba, Valenciaba és december 2-án, csütörtökön kezdi meg szereplését a viadalon. Az első napok tapasztalatairól és a hangulatról klubunk átlövőjét, Háfra Noémit kérdeztük.

„Nagyon jó helyen vagyunk elszállásolva, az viszont még kicsit furcsa, hogy itt nincs tél és nagyon kellemes az időjárás. Estére lehűl az idő, és az edzéseken csarnokban is hideg volt, mivel nem kapcsolták még be a fűtést. A válogatott hangulata nagyon jó, természetesen izgatottak vagyunk, de véleményem szerint ez most nem az a tipikus görcsös izgulás. Szeretnénk élvezni a játékot, élni akarunk a lehetőséggel, és a célunk, hogy szívünket-lelkünket kirakjuk a pályára!” – nyilatkozta csapatunk játékosa.

A magyar nemzeti együttes december 3-án 20:30-kor kezdi meg szereplését Szlovákia ellen. A találkozót az M4 sport közvetíti.  A csoport másik mérkőzésén 18 órakor Németország Csehországgal találkozik.

Az Anne Mette Hansennal felálló Dánia és a Ryu Eun Hee-t a soraiban tudó Dél-Korea is megkezdi szereplését a világbajnokságon az F csoportban. A dél-koreaiak december 2-án 18 órakor Kongó együttese ellen, míg a dánok fél kilences kezdéssel Tunézia ellen lépnek pályára.

A játéknap további mérkőzései:

18:00 Ausztria – Kína (H csoport)

18:00 Horvátország – Brazília (G csoport)

20:30 Japán – Paraguay (G csoport)