Lezajlottak a második játéknap küzdelmei a spanyolországi világbajnokságon. A magyar női kézilabda válogatott hat gólos győzelmet aratott az első fordulóban Szlovákia ellen. Dánia simán győzött Tunézia ellen, míg Dél-Korea együttese átgázolt Kongó felett. December 3-án pályára lép győriekkel a soraiban a francia, a norvég, a svéd és a román válogatott is.

A Golovin Vlagyimir vezette női kézilabda válogatottunk győzelemmel kezdte meg szereplését a világbajnokságon. Az első félidőben ugyan még 16 – 16-os döntetlent mutatott az eredményjelző, de a második játékrészben megrázta magát nemzeti együttesünk és végül hat gólos, 35 – 29-es győzelmet arattak Fodorék. A mérkőzés legjobbjának a 7 gólig jutó Háfra Noémit választották, Lukács Viktória 1 gólt szerzett az összecsapáson.

A találkozó után Fodor Csenge értékelt:

„Nagyon örülök, hogy győzelemmel sikerült kezdeni a tornát. Külön öröm, hogy pályára is léphettem, kicsit furcsa volt, hogy reggel még Győrben ébredtem, este pedig már a világbajnokságon szerepeltem. Tipikus első meccs volt, van még miben fejlődnünk, de töretlenül megyünk előre céljaink eléréséért.” – nyilatkozta szélsőnk.

Dél-Korea együttese Kongó ellen kezdte meg a tornát. Az afrikai csapat hamar komolyabb hátrányba került a találkozón, és végül 37 - 23-ra győztek a koreaiak, Ryu Eun Hee három góllal járult hozzá a sikerhez. A találkozó után játékosunkat kérdeztük az összecsapásról.

„Nagyon jól éreztem magam a mérkőzésen. Jól játszott együtt a csapat, örülök, hogy védekezésben és támadásban is tudtam segíteni a társaimnak.” – nyilatkozta Ryu Eun Hee.

Az „F” csoport másik mérkőzésén Dánia kiütéses győzelmet aratott Tunézia ellen. Anne Mette Hansenék már az első félidőben (16 – 8) eldöntötték a két pont sorsát és végül 34 – 16-os magabiztos győzelmet arattak a dánok. Csapatkapitányunk öt gólig jutott az összecsapáson, és így értékelt a találkozó után:

„Tudtuk, hogy ez egy kötelező győzelem kell, hogy legyen, a nehezebb mérkőzések várhatóan a középdöntőben érkeznek majd számunkra. Sikerünket beárnyékolja csapattársunk súlyosnak tűnő sérülése.” – mondta az átlövő.

A második játéknap eredményei:

Németország – Csehország 31 - 21

Magyarország – Szlovákia 35 - 29

Ausztria – Kína 38 - 27

Dél-Korea – Kongó 37 - 23

Horváthország – Brazília 25 - 301

Dánia – Tunézia 34 - 16

Japán – Paraguay 40 - 17

 

December 3-án kezdi meg szereplését a világbajnokságon Norvégia együttese. Stine Oftedálék 20:30-as kezdéssel Kazahsztán együttese ellen lépnek pályára.

A Linn Blohmmal felálló Svédország első mérkőzését Üzbegisztán ellen játssza ma 20:30-kor.

Románia, Crina Pinteával a keretben december 3-án 18:00-kor lép pályára Irán együttese ellen.

Az olimpiai bajnok Franciaország az A csoportban kezdi meg szereplését a vb-n. Estelle Nze Minkoék december 3-án 18 órakor Angola együttese ellen játsszanak majd.

A harmadik nap további programja:

18:00 Hollandia – Puerto Rico

18:00 Orosz csapat – Kamerun

20:30 Montenegró – Szlovénia

20:30 Szerbia - Lengyelország

Fotó forrása: IHF