A magyar női kézilabda válogatott Csehország legyőzésével bejutott a spanyolországi világbajnokság középdöntőjébe. Dánia legyőzte Kongó együttesét, míg Dél-Korea szoros mérkőzésen nyert Tunézia ellen. A december 5-i játéknapon pályára lépnek győriekkel a soraiban a franciák, norvégok, svédek és a Románia is.

A csehek elleni mérkőzés tétje a továbbjutás megszerzése volt a magyar női kézilabda válogatott számára. Végig szoros mérkőzésen a félidőben két góllal, 17 – 15-re vezettek a magyar lányok és végül három góllal 32 – 29-re nyertek Fodorék. Lukács Viktória 2, Háfra Noémi 3 gólt szerzett a találkozón.  A mérkőzés után Lukács Viktóriát kérdeztük. 

„Tudtuk, hogy minden mérkőzésünk nehéz lesz ezen a vb-n, hogy harcolnunk kell és meg kell “halnunk“ majd a pályán. Amikor felzárkóztak a csehek, akkor sem vesztettünk el a hitünk, végig harcoltunk és felszántottuk a pályát ezért a győzelemért és a továbbjutásért.” -mondta szélsőnk. 

Az Anne Mette Hansennel felálló Dánia már az első félidőben eldöntötte a továbbjutás sorsát (18 – 7), és végül magabiztos 33 – 18-as győzelmet arattak Kongó együttese ellen. Csapatkapitányunk három gólig jutott a találkozón. A dánok ezzel a győzelemmel továbbjutottak a középdöntőbe.

Az ’F’ csoport másik mérkőzésén 17 – 17-es félidő után 31 – 29-re győzött Dél-Korea Tunézia ellen. Ezzel a győzelemmel az ázsiai együttes is kvalifikálta magát a középdöntőbe. Ryu Eun Hee 7 góllal segítette válogatottját. 

A negyedik játéknap eredményei:

Ausztria – Argentína 29 – 31

Dél-Korea – Tunézia 31 – 29

Paraguay – Horvátország 16 – 38

Szlovákia – Németország 22 – 36

Japán – Brazília 25 – 29

Kína – Spanyolország 18 – 33

Kongó – Dánia 18 – 33

Magyarország – Csehország 32 - 29

 

December 5.én, vasárnap Linn Blohmmal a soraiban Svédország 15:30-kor Puerto Ricoval találkozik. 

A Crina Pinteával felálló Románia 18:00-kor Kazahsztánnal mérkőzik meg.

Franciaország Szlovéniával csap össze a csoportkör második mérkőzésén. Laura Glauserék 18 órakor lépnek pályára.

Este fél kilenckor Norvégia Irán együttesével találkozik. 

A mérkőzések az m4sport.hu oldalon követhetőek.

Az 5. játéknap további mérkőzései:

18:00 Lengyelország – Orosz csapat

18:00 Üzbegisztán – Hollandia

20:30 Montenegró – Angola

20:30 Szerbia - Kamerun

Foto forrása: IHF