A magyar női kézilabda válogatott egy gólos vereséget szenvedett Németország ellen, így két győzelemmel, négy ponttal az E csoport második helyén végzett a spanyolországi világbajnokságon. Dánia legyőzte Dél-Korea együttesét. A ma ismét pályára lépnek győriekkel a soraiban a franciák, a norvégok, a svédek és a románok is.

Németország ellen a csoportelsőség megszerzése volt a célja a magyar női kézilabda válogatott számára. Az első félidő végjátéka rosszul sikerült, a szünetre 14 – 9-es hátrányba került nemzeti együttesünk. Innen még volt visszaút, újra nyílt lett a mérkőzés, azonban a kulcsmomentumokban a végjátékba sokat hibáztunk és egy gólos 25 – 24-es vereséget szenvedtek Golovin Vlagyimir tanítványai. Lukács Viktória öt, míg Háfra Noémi három gólt szerzett a mérkőzésen. A magyar válogatott így két ponttal folytatja a középdöntőben, ahol Dániával, Dél-Koreával és Kongóval találkozik majd.

„Feszült találkozó volt, azonban a legnehezebb helyzetekben tudtunk csapatként játszani.  Amit a második félidő eleji játékunkból és felzárkózásunkból kell a továbbiakban építkeznünk. Sajnos a végjátéra elfáradtunk és sok hibát követtünk el. Bíró Blanka nagyon sokat segített nekünk a kapuból. Mennünk kell tovább és a következő meccsekre kell koncentrálnunk.” – nyilatkozta a találkozó után Háfra Noémi honlapunknak.

Az F csoport utolsó mérkőzésén az Anne Mette Hansennel felálló Dánia a Ryu Eun Hee-t is soraiban tudó Dél-Korea ellen mérkőzött meg a csoportelsőségért. A dánok már az első félidőben öt gólos előnyre tettek szert, melyet a második játékrészben tovább növeltek, és végül 35 – 23-as győzelmet arattak az ázsiai csapat felett. A dán válogatottban Anne Mette Hansen 3 gólt szerzett, míg Ryu Eun Hee kilenc góljával a koreai csapat legeredményesebb játékosa volt.

A 6. játéknap eredményei:

Argentína – Kína 36 – 24

Brazília – Paraguay 33 – 19

Csehország – Szlovákia 24 – 23

Tunézia – Kongó 24 – 33

DániaDél-Korea 35 – 23

Horvátország – Japán 26 – 28

Németország – Magyarország 25 – 24

Spanyolország – Ausztria 31 – 19

 

December 7-én, kedden zárulnak a csoportmérkőzések a világbajnokságon. Estelle Nze Minkoval és Laura Glauserrel felálló Franciaország 20:30-kor Montenegróval találkozik.

Svédország Linn Blohmmal a soraiban Hollandiával mérkőzik meg a csoportelsőségért este fél kilenckor.

Az eddig veretlen Románia és a szintén veretlen Norvégia a C csoportban egymás ellen döntik el az első hely sorsát a 20:30-kor kezdődő mérkőzésen.  

A 7. játéknap további mérkőzései:

18:00 Angola – Szlovénia

18:00 Kamerun – Lengyelország

18:00 Kazahsztán – Irán

18:00 Puerto Rico – Üzbegisztán

20:30 Orosz csapat - Szerbia

Fotó forrása: IHF