December első hetében mind a négy akadémiai csapatunk pályára lépett. Akadémia II-es és III-as együttesünk győzött, míg I-es és IV-es alakulatunk vereséget szenvedett.

 

2021. november 30-án az Akadémia IV-es együttesünk a Mosonmagyaróvári KC vendégeként lépett pályára a Serdülő II. osztályban. A tabellán mögöttünk helyet foglaló hazai csapat végig kézben tartotta a mérkőzést. Az első játékrész végére 3 gólos hátrányba kerültünk, a második félidőben sem tudtuk a saját játékunkat játszani, és a hazai csapat fokozatosan növelte az előnyét. A meccs vége nekünk sikerült jobban, elkezdtük a felzárkózást, de ez sem volt elegendő a győzelemhez. A csapat idei év utolsó meccsét nem tudta megnyerni, és a tabella 3. helyéről várjuk a jövőévi folytatást. A mérkőzés után Kerékgyártó Zsoltot kérdeztük.

„Jól kezdtük el a mérkőzést, amit egy 10 perces gyengébb periódus követett, ezt a hazaiak sikeresen kihasználták. Sajnos a második félidő ugyanúgy indult, ahogyan az első befejeződött. Már 10 gól is volt a különbség a hazaiak javára, amikor elkezdett működni a játékunk és 2 gólra felzárkóztunk, de ennél közelebb nem tudtunk kerülni. Küzdeni tudásból jeles, kézilabdából közepes volt a mai teljesítményünk.”

Mosonmagyaróvári KC – Győri ETO KC (16-13) 31-28

Győri ETO KC: Balogh Lili (3), Czébán Lili (6), Dobák Csenge (3), Hangyál Réka, Horváth Réka (5), Horváth Zelda (k), Kányai Villő (2), Korsós Aliz (k), Molnár Zsófia (1), Nagy Szofi (1), Tagai Virág, Takács Maja (7), Szalai-Nagy Zita, Willman Viktória

Edző: Kerékgyártó Zsolt

 

December elsején, szerdán az Akadémia III-as csapatunk az Ifjúsági II. osztályban Gárdonyban vendégszerepelt. Kocsis Tibor tanítványai rögtön kézbe vették az irányítást, és egy 4-0-ás sorozattal kezdtek. A hazai csapat a 19. percig tudta tartani velük a lépést, de lányaink rákapcsoltak, és egy 6-0-ás szériával nyolcgólos előnyt alakítottak ki, amit sikerült az első játékrész végéig megtartaniuk. A második félidőben nagyot küzdött a hazai csapat, de 3 gólnál közelebbre nem sikerült kerülnie, ezzel az újabb két ponttal a tabella élén várják a folytatást a fiataljaink.

Az idény legrosszabb teljesítményével sikerült két pontot szerezni egy veszélyes ellenfél ellen. Nem játszottunk jól, de sikerült győznünk és ennek örülnünk kell, még sokat kell fejlődnünk. A tanulság az, aki a munkából érkezik a mérkőzésre az tud jól teljesíteni.” -mondta Kocsis Tibor edző.

A győri csapatunk legeredményesebb játékosát, Pádár Laurát is megkérdeztük.

„Annak ellenére, hogy a végjáték szorosra sikeredett, szerencsére győzelemmel zártuk ezt a mérkőzést. Örülünk, hogy megszereztük a két pontot, igaz voltak hibák, de azon leszünk, hogy ezeket kijavítsuk.”

Gárdony-Pázmánd NKK – Győri Audi ETO KC (12-19) 26-31

Győri Audi ETO KC: Barta Petra, Császár Dorka, Granát Dorka (5), Horváth Lili (5), Kiss Diána, Kovács Boglárka (4), Mónus Borbála (k), Pádár Laura (9), Rédecsi Polett (1), Rosta Edina (k), Szajkó Fanni (k), Szár Evelin (3), Varga Dalma (4)

Edző: Kocsis Tibor

 

December 2-án, csütörtökön Akadémia II-es csapatunk városi rangadóra utazott a SZESE Győr otthonába.  Az NB II-es bajnokságban előttünk álló hazaiak szerezték a meccs első találatát, majd ezt követően fej-fej mellett haladtak a csapatok egészen a 17. percig. Fiataljaink 3 gólos vezetésre tettek szert, de a félidő hajrája a hazaiaknak sikerült jobban, és így egy gólos ETO vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok. A második félidő végig szoros küzdelmet hozott, majd egy kitűnő 3 perces periódusnak köszönhetően 6 gólos előnyre tettünk szert. Az utolsó 10 percet 6-1-re megnyerték a házigazdák, de így is sikerült egy gólt megőrizni az előnyünkből. A győzelmünkhöz hozzájárult, hogy az Akadémia I-es csapatunk a helyszínen buzdította a fiatalokat 8. játékosként. Bordásné Horváth Marianna csapata a tabella 6. helyéről várhatja a 2022-es folytatást.

„Óriási győzni akarással kezdtük el a mérkőzést, a második félidőben jól hajrázott az ellenfelünk, de szerencsére 1 gól megmaradt az addig megszerzett előnyünkből.” – nyilatkozta Bordásné Horváth Marianna edző

 

SZESE Győr – Győri ETO KC (13-14) 25-26

Győri Audi ETO KC: Bordás Bianka, Dobány Kitti (k), Halász Viktória (2), Herr Zsanna (1), Jaczkó Lili (5), Kovács Kata (3), Nagy Nikolett (8), Nyerges Anna (2), Somogyi Bakos Dorka (2), Soponyai Lili, Torma Borbála (3)

Edző: Bordásné Horváth Marianna

December 4-én, szombaton Akadémia I-es csapatunk Mohácson szerepelt az NB I/B-ben. Az első játékrészben a védekezés volt csupán elfogadható, támadásban nem találták ellenszerét a mohácsi védelemnek a fiataljaink. A második játékrészt 7 gólos hátrányban kezdtük, a mohácsi csapat pedig még tudta növelni az előnyét, és a 45. percben már 11 találattal vezetett. Az utolsó negyedórában sikerült kozmetikázni egy kicsit az eredményen, de így is 9 gólos vereséget szenvedett együttesünk. Mérkőzés után Ruskó Katalin edzőt kérdeztük.

„Nehéz időszakon vagyunk túl. Sokat dolgoztak a lányok azért, hogy jobbak legyenek, de ez a munka még nem érett be. Tavasszal szeretnénk megmutatni a valós tudásunkat.”

Mohácsi TE 1888 – Győri ETO KC (13-6) 27-18

Győri ETO KC: Dobány Kitti (k), Farkas Eszter (2), Farkas Júlia (3), Gerencsér Fanni, Havasi Virág (3), Herr Zsanna, Kövér Luca, Moharos Andrea (1), Somogyi Bakos Dorka (2), Sztankovics Kyra (4), Takács Fanni (2), Takács Lili (k), Talapka Csenge (1), Tallós Kamilla, Torma Borbála, Varga Virág

Edző: Ruskó Katalin