A magyar női kézilabda válogatott sajnos vereséggel kezdte meg középdöntős szereplését a spanyolországi világbajnokság nyolcadik játéknapján Dánia ellen, Dél-Korea pedig győzni tudott Csehország ellen. Ma ismét győriek lehetnek a főszereplők, hiszen megkezdik a középdöntőben a szereplésüket a franciák, a norvégok, a svédek és a Románia is.

A magyar női kézilabda válogatott első középdöntős mérkőzésén az eddig hibátlan Dánia ellen lépett pályára. Habár a mérkőzés nagyon jól indult Golovin Vlagyimir tanítványai számára (4 – 7), az első félidő második felében már átvették az irányítást és a vezetést a dánok (15 – 11). A második játékrészben nem sikerült megtalálni az északiak játékának ellenszerét, és végül 30 – 19-re győztek Anne Mette Hansenék válogatottunk ellen. Háfra Noémi kettő, Lukács Viktória egy, míg Anne Mette Hansen öt gólt szerzett a mérkőzésen.

A Ryu Eun Hee-vel felálló dél-koreai válogatott győzelemmel kezdte a középdöntő küzdelmeit. Az ázsiaiak már az első félidőben nagyobb előnyre tettek szert (20 – 13), és a magabiztos vezetést a második félidőben is megtartották, így 32 – 26-ra győztek Csehország ellen. Csapatunk átlövője négy gólt szerzett.

A 8. játéknap eredményei:

Csehország – Dél-Korea 26 – 32

Horvátország – Argentína 28 – 22

Brazília – Ausztria 38 – 31

Németország – Kongó 29 – 18

Dánia Magyarország 30 – 19

Spanyolország – Japán 28 – 26

 

December 9-én, csütörtökön tovább folytatódnak a középdöntő mérkőzései.

15:30-kor Crina Pinteával felálló Románia Hollandiával találkozik.

Norvégia Puerto Ricoval mérkőzik meg 18:00-kor

Franciaország Lengyelországgal találkozik 20:30-kor, míg Svédország Kazahsztánnal csap össze szintén este fél kilenckor.

A 9. játéknap további mérkőzései:

15:30 Orosz csapat – Szlovénia

18:00 Montenegró - Szerbia