30-22-es győzelmet aratott Magyarország Kongó felett a középdöntő második meccsén Granollers-ben, de mivel Németország a magyarok meccse előtt nyert Dél-Korea ellen, így biztossá vált, hogy nem lesz esélye lányainknak a negyeddöntőt elérni.

 

A dánok elleni vereség után csak matematikai esélye maradt a magyar női kézilabda válogatottnak a negyeddöntő elérésére, és azon túl, hogy nekünk a Kongó és Dél-Koreai meccset is nyerni kellett volna, még a németek veresége is kellett volna két meccsen. Azonban ez az egyenlet már a pénteki játéknap első meccsén borult, Németorszég simán legyőzte a dél-koreaiakat, ezzel pedig rövidre zárta a még reménykedő magyar drukkerek lelkesedését. Ryu Eun Hee 4 gólt lőtt a németeknek, akik 37:28-ra nyertek az ázsiaiak ellen.

Magyarország mindennek tudatában lépett pályára Kongó ellen. A mérkőzés az első félidőben el is dőlt, 16-8-as magyar vezetés után a második játékrészben nem sikerült tovább növelni az előnyt, és végül nyolc gólos, 30-22-es sikert arattak Golovin Vlagyimir tanítványai. A meccs legjobbjának a 7 gólig jutó Lukács Viktóriát választották meg. Háfra Noémi egy gőlt szerzett, míg Fodor Csenge felnőtt világversenyen is megszerezte első gólját a nemzeti csapatban.

A középdöntő utolsó meccsén Dél-Korea ellen lép pályára a nemzeti csapat december 12-én vasárnap délután 18:00-kor, ahol a tét a vb-n a végső helyezés lesz. Magyar siker esetén a válogatott a 9-12. hely valamelyikén végez majd.

 

A játéknap további eredményei:
 

Argentína – Brazília 19:24

Japán - Ausztria 32:30

Horvátország – Spanyolország 23:27

Csehország – Dánia 14:29

 

A Középdöntő december 11-i, szombati játéknapján izgalmas összecsapások várják a kézilabda szeretőket. Norvégia Svédországgal összesen öt győri játékossal a főszerepben csap össze 20:30-kor. Franciaország Szerbia ellen lép pályára este 6-kor, Romániára pedig minden bizonnyal egy könnyed győzelem vár Puerto Rico ellen 15:30-tól.

A további mérkőzések:

Montenegró – Orosz csapat 15:30

Kazahsztán – Hollandia 18:00

Szlovénia – Lengyelország 20:30