A középdöntők második fordulójában a torna eddigi talán legjobb meccsét játszotta egymással Svédország és Norvégia. Románia könnyed sikert aratott, Franciaország pedig biztosította helyét a legjobb nyolc között.

 

Nem túlzás kijelenteni, hogy a csak a győzelem mértéke volt kérdéses Románia számára a Puerto Rico elleni meccs előtt. Crina Pinteáék hozták is a kötelezőt, 43-20-ra nyertek a közép-amerikai csapat ellen.

Franciaország kőkemény meccsen tudta csak legyőzni Szerbiát. Félidőben három góllal vezettek a szerbek, akik az utolsó percekig jól tartották magukat, végül 22-19-re győztek Laura Glauserék. Estelle Nze Minko egy gólt lőtt a mérkőzésen.

Hihetetlen élvezetes, fordulatos meccset játszott egymással Svédország és Norvégia. Hol Blohmék, hol a Kristiansen vezette norvégok vezettek, ám Svédország az utolsó másodpercekben kiegyenlített és 30-30-ra alakította az eredményt. Linn Blohm 3, Stine Oftedal 2, Kari Brattset Dale 5, Veronica Kristiansen 7 gólt szerzett az összecsapáson. Ezzel a középdöntő csoport nagyon izgalmasan alakul, hiszen három remek válogatottból, a holland, svéd, norvég trióból csak kettő mehet tovább majd a nyolc közé, ráadásul norvég-holland összecsapás lesz az utolsó fordulóban, Svédország pedig Romániával mérkőzik meg.

 

A játéknap további eredményei:

Montenegró – Orosz csapat 25:31

Kazahsztán – Hollandia 15:61

Szlovénia – Lengyelország 26:27

 

A középdöntő december 12-i, vasárnapi játéknapján 18 órai kezdéssel Magyarország Dél-Koreával mérkőzik meg utolsó mérkőzésén, ahol a tét a csoport harmadik helye lesz. Az Anne Mette Hansen vezette Dánia 20:30-tól Németország ellen dönt a csoport első helyéről.

A nap további mérkőzései:

 15:30    Argentína – Japán

15:30     Kongó – Csehország

18:00     Ausztria – Horvátország

20:30     Spanyolország - Brazília