Az elmúlt hétvégén U15-ös csapatok számára megrendezett akadémiai tornán IV-es csapatunk két győzelemmel és egy vereséggel a dobogó második fokára állhatott fel.

A 2021. december 10-11-i hétvégén a balatonboglári NEKA Sportcsarnokban tartották meg az első U15-ös Akadémiai Kézilabda Tornát a Győri Audi ETO KC, az FTC, a DVSC és a NEKA korosztályos akadémiai csapatainak részvételével. A torna első játéknapján Kerékgyártó Zsolt tanítványai 25:22-es győzelmet arattak az FTC ellen, a NEKA-DVSC (17:17) párharc döntetlennel zárult.

„Az első mérkőzést korántsem meggyőző játékkal nyertük meg. A fővárosi zöld-fehérek ellen mindig jó győzni, de kicsit jobban örültünk volna, ha ehhez jobb játék párosul.” - nyilatkozta Kerékgyártó Zsolt.

Győri Audi ETO Kézilabda Akadémia – FTC Kézilabda Akadémia (10 – 9) 25-22

Győri Audi ETO KC: Balogh L. 4, Czébán 2, Császár 1, Csonka-Mácsovits, Dobák 2, Falusi, Flaskár, Hangyál, Horváth R., Kányai, Molnár 1, Nagy, Pásztor 1, Schmel 7, Somogyi, Szalai-Nagy, Tagai, Takács 3, Vajda 4, Willman

Edző: Kerékgyártó Zsolt

A második játéknapon két meccset játszottak győri fiataljaink, az első találkozón sajnos vereséget szenvedtek a házigazda NEKA ellen.

„A második mérkőzésre a NEKA ellen olyan csapatot küldtünk a pályára, akik az első meccsen nem, vagy csak keveset játszottak. Ez a fiatal sorunk az első félidő hajrájáig jól tartotta magát, aztán elfogyott az ötlet a játékunkból, így sima vereséget szenvedtünk.” – mondta Kerékgyártó Zsolt.

Nemzeti Kézilabda Akadémia – Győri Audi ETO Kézilabda Akadémia (19-14) 34-21

Győri Audi ETO KC: Takács 4, Somogyi 1, Pásztor, Császár 2, Molnár Zs. 1, Vajda, Nagy Sz. 3, Horváth R. 3, Balogh, Falusi 1, Kányai 2, Willman, Czébán, Szalai-Nagy 2, Hangyál 1, Flaskár, Tagai 1, Dobák, Csonka-Mácsovits

Edző: Kerékgyártó Zsolt

Az utolsó mérkőzésünket a DVSC csapata ellen játszottuk, és magabiztos győzelmet arattunk.

A harmadik mérkőzésnek azért volt jelentősége, mert a Debrecennel idén még nem találkoztunk és jó erőfelmérőnek tartottuk, illetve egy esetleges győzelemmel a torna második helyét is megszerezhettük. A terhet a lányok jól viselték, és az első pillanattól kezdve magabiztosan játszottak. Helyenként egészen jó védekezéssel, támadásban ötletes megoldásokat bemutatva végig vezettünk, így megszereztük az ezüstérmet. A torna jó lezárása volt az évnek, bízunk benne, hogy hamarosan mi is rendezhetünk egy ilyen versenyt.” – értékelt a vezetőedző.

DVSC Kézilabda Akadémia - Győri Audi ETO KC Kézilabda Akadémia 15-20 (5-11)

Győri AUDI ETO KC: Balogh L. 3, Czébán 4, Császár, Csonka-Mácsovits, Dobák 1, Falusi, Flaskár, Hangyál, Horváth R. 1, Kányai, Molnár Zs. 2, Nagy Sz., Pásztor, Schmél 3, Somogyi, Szalai-Nagy 2, Tagai, Takács 3, Vajda 1, Willman

Edző: Kerékgyártó Zsolt

 

További eredmények a második játéknapon:

FTC Kézilabda Akadémia - DVSC Kézilabda Akadémia 13-18 (5-9)

Nemzeti Kézilabda Akadémia - FTC Kézilabda Akadémia 24-22 (15-9)

Az Akadémiai Torna végeredménye:

1.  Nemzeti Kézilabda Akadémia 5 pont

2. Győri Audi ETO Kézilabda Akadémia 4 pont

3. DVSC Kézilabda Akadémia 3 pont

4. FTC Kézilabda Akadémia 0 pont

 

Gratulálunk fiataljainknak a sikeres szerepléshez!

                                  Fotó forrása: NEKA